Translate

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 ιερούργησε στον Ιερό Ναό Υ.Θ. Οδηγήτριας στο χωριό Πέλεκας, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.
Ο κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο λεγόμενο από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας “χρυσό κανόνα”, στην προτροπή του Χριστού δηλαδή προς εμάς να μην κάνουμε στους άλλους αυτά που δεν θέλουμε να μας κάνουν και αντιστρόφως. Κατά την εποχή πριν την ενανθρώπιση του Κυρίου στον κόσμο κυριαρχούσε ο Ιουδαϊκός νόμος, ο οποίος προήγαγε την εκδίκηση, οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος. Ο Ιησούς Χριστός από την άλλη καλεί τον άνθρωπο να υπομένει κάθε είδους επιθέσεις που δέχεται, κατά το παράδειγμα του Ιδίου, Εκείνος υπέμεινε Σταυρό και θάνατο για να μας σώσει.
Ο Σεβασμιώτατος συνέχισε λέγοντας, ότι ο άνθρωπος που υπομένει δεν το κάνει από αδυναμία, αλλά αντιτίθεται στην κακία και τη μικρότητα. Αυτά τα δύο αρνητικά γνωρίσματα προέρχονται από το νόμο της αμαρτίας, από τον ίδιο το διάβολο. Δεν μπορούμε ως χριστιανοί να κρατάμε κακία, γεμάτοι φθόνο για τους αδελφούς μας, αλλά να έχουμε μεγαλοκαρδία και πνεύμα συγχωρητικότητας. Δυστυχώς οι άνθρωποι σήμερα, υπογράμμισε ο κ. Νεκτάριος, έχουν μεταμορφωθεί σε απρόσωπες μονάδες, με αποτέλεσμα η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο να λειτουργεί ως επιστέγασμα αυτής της στάσης ζωής, μα την απουσία του ίδιου του Θεού από τις καρδιές των ανθρώπων.
Ας τεθούμε λοιπόν κάτω από το Νόμο του Χριστού, κατέληξε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, ώστε να γίνουμε αληθινοί άνθρωποι, όπως ακριβώς μας δημιούργησε και μας θέλει ο Θεός.





Δεν υπάρχουν σχόλια: