Translate

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στην Ι.Μ Κερκύρας

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην περιοχή Κυρά Χρυσικού, όπου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του Ι.Ν. πατέρα Γρηγόριο Γκισδάκη.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο Λουκά Απόστολο και Ευαγγελιστή. Οι Ευαγγελιστές είναι εκείνοι που με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος συνέγραψαν το καλό άγγελμα, το οποίο απευθύνεται στους ανθρώπους, ώστε να γνωρίσουν τον αληθινό Θεό. Ο Ευαγγελιστής Λουκάς υπήρξε μαθητής του Αποστόλου Παύλου. Δεν συνέγραψε μόνο το Ευαγγέλιο που φέρει το όνομά του, αλλά και τις Πράξεις των Αποστόλων.
Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος τόνισε πως όλοι εμείς οι πιστοί αποτελούμε, όπως αναφέρει ο Απόστολος Παύλος, μέλη του Σώματος του Χριστού και επιζητούμε τη σωτηρία. Η σωτηρία είναι η υπέρβαση των ανθρώπινων φόβων, είναι η υπέρβαση του έσχατου εχθρού του ανθρώπου, του θανάτου.
Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ζήτησε από τους πιστούς να αντικαταστήσουν τα είδωλα της εποχής μας με την πίστη στον Ιησού Χριστό. Οι Άγιοι Απόστολοι υπερέβησαν τους εαυτούς τους, για την αγάπη του Χριστού. Η πνευματική παρακαταθήκη εκείνων ας γίνει κτήμα της ζωής μας, για να τη μεταμορφώσουμε.








Δεν υπάρχουν σχόλια: