Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Κοινοπιαστών


Με μεγάλη κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2016 ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής στο χωριό Κοινοπιάστες- όπου και φυλάσσεται η τίμια χείρα της- χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και με την παρουσία πλήθους πιστών.
Στο λόγο του ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η εποχή που ζούμε εμείς σήμερα χαρακτηρίζεται άνυδρη και στείρα πνευματικά, οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το φως από το σκότος, την αρετή από την κακία. Έρχεται όμως η Άγια μας Εκκλησία και μας παρουσιάζει ως παραδείγματα προς μίμηση της δικής μας ζωής, τους Αγίους, που με το αίμα τους πότισαν το δέντρο της Πίστεως, μιμούμενοι και εκείνοι με τη σειρά τους το Διδάσκαλό τους και Αρχηγό της Πίστεως, τον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό, που έχυσε το πανάγιο αίμα Του επί του Σταυρού, για τη σωτηρία μας.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Δοξαστικό του Εσπερινού της Αγίας, όπου ο ιερός υμνογράφος λέγει στην Αγία ότι παρίσταται στο θρόνο του Νυμφίου Χριστού έχοντας τρία πράγματα : α) είναι πεποικιλμένη με τις αρετές, τα Χαρίσματα δηλαδή του Αγίου Πνεύματος, β) είναι περιβεβλημένη με το λάδι της αγνότητος και γ) είναι κεκοσμημένη με το αίμα της αθλήσεως και του μαρτυρίου.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ζήτησε από τους πιστούς να καλλιεργήσουν τα Χαρίσματα του Παναγίου Πνεύματος, τα οποία έχει χαρίσει ο Θεός σε όλους τους ανθρώπους, να ζουν με εγκράτεια και να ομολογούν Χριστό Εσταυρωμένο και Αναστάντα εκ νεκρών, δια πρεσβειών της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου