Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Το πρωί της Πέμπτης 14 Ιουλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό για τη τρίτη κατασκηνωτική περίοδο της Ι.Μ. Κερκύρας, στην Κασσιώπη, στην οποία συμμετέχουν αγόρια που τελείωσαν την Β’,Γ’, Δ’ και Ε’ Δημοτικού, με επικεφαλής τον Ιεροδιάκ. π. Γεώργιο Μπογδάνο και τη Διακόνισσα Κωνσταντίνα Βλάχου.
Το φετινό θέμα της κατασκήνωσης είναι “Φωνή Ουρανού” και αναφέρεται στο πρόσωπο του Αγίου Σπυρίδωνος, με αφορμή τη συμπλήρωση 300 ετών από το θαύμα του Αγίου και την απαλλαγής της νήσου από τους Οθωμανούς το 1716.
Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του προς τα παιδιά τόνισε ότι ο Θεός μιλά στους ανθρώπους μέσω των Αγίων του, οι οποίοι και αποτελούν τους πραγματικούς φίλους Του. Ο Θεός έχει δώσει στον κάθε άνθρωπο διάφορα χαρίσματα. Από την άλλη μεριά ο άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χαρίσματα αυτά, βοηθώντας τους συνανθρώπους του, όπως ακριβώς οι Άγιοί μας. Από τα χαρίσματα είναι εμπνευσμένα τα ονόματα των ομάδων της κατασκήνωσης και ο κ. Νεκτάριος ανέλυσε μερικά από αυτά, όπως την πίστη, την αγάπη, την απλότητα, τη χαρά, την ταπείνωση, την συγχωρητικότητα και τόνισε ότι τα παιδιά από τη μικρή τους ηλικία, όντας ενταγμένα στη ζωή της Εκκλησίας, μαθαίνουν αυτή την οδό της αγιότητας και των αρετών, που θα κάνουν τη ζωή τους αλλιώτικη.
Οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως λειτουργούν εδώ και περίπου 40 χρόνια κάθε καλοκαίρι στην Κασσιώπη, ενώ τις πλαισιώνουν κληρικοί και λαϊκοί εθελοντές, νέοι άνθρωποι με διάθεση να συμβάλουν στην κοινωνικοποίηση αλλά και στη γνωριμία των παιδιών που συμμετέχουν με τη ζωή της Εκκλησίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου