Translate

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Κερκύρας Νεκτάριος : “ Η Παναγία είναι η τροφός της ζωής μας “.

Τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουλίου 2016 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Βλαχέρενας στη Γαρίτσα. Προηγήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας εξήρε το πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας Της στο σχέδιο της Ενσάρκου οικονομίας του Τριαδικού Θεού, για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Η Παναγία παρομοιάζεται από τον Απόστολο Παύλο στην προς Εβραίους Επιστολή του, με τα Άγια των Αγίων του Ναού του Σολομώντος, διότι μέσα στα παρθενικά Της σπλάχνα, κατοίκησε ο ίδιος ο Θεός, ο Ιησούς Χριστός. Επιπλέον η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η τροφός της ζωής όλων των Χριστιανών. Εκείνη αενάως μεσιτεύει στον Υιό και Θεός Της, μεταφέροντας τα προς σωτηρίαν αιτήματά μας.
Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε ότι τη σημερινή ημέρα η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την κατάθεση της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας μας. Η Τίμια Ζώνη αποτελεί το μοναδικό ένδυμά Της που διεσώθη από τους Βυζαντινούς Αυτοκράτορες στην Πόλη, στο ναό των Βλαχερνών.
Εορτάζει όμως και η Κέρκυρα, καθότι στις 11 Ιουλίου 1675 η Κυρία Θεοτόκος κατά θαυματουργικό τρόπο, σταμάτησε την πανώλη που αποδεκάτιζε τους Κερκυραίους. Ακόμη εορτάζεται η εύρεση της Ιεράς Της Εικόνος από αλιείς στον όρμο της Γαρίτσας.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς να βρίσκονται πάντοτε υπό την προστασία της Πλατυτέρας των Ουρανών, με την προσευχή τους, αλλά και με τον πνευματικό τους αγώνα, ενάντια στο αντίθεο πνεύμα της εποχής μας.















Δεν υπάρχουν σχόλια: