Translate

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Το Θαύμα της οματώσεως του τυφλού Θεοδώρου στο ι. προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος

Τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2016 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, εις ανάμνησιν του Θαύματος της οματώσεως του τυφλού Θεοδώρου από τον Άγιο, το πρώτο μισό του 16ου αιώνα. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Στο κήρυγμά του ο κ. Τιμόθεος εξήρε την προσωπικότητα του Αγίου Σπυρίδωνος, το Ιερό Σκήνωμα του οποίου διατηρεί άφθαρτο ο Θεός, δείχνοντάς μας με αυτό τον τρόπο, τη ζωή της Αγιότητος και της κοινωνίας μετά του Τριαδικού Θεού. Ακόμη αποδεικνύει την κοινή μας ανάσταση, κατά την ένδοξη έλευση του Κυρίου εις τον κόσμο.

Επιπροσθέτως, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος ευχαρίστησε το Θεό και τον Άγιο, που τον αξίωσαν να ιερουργήσει στο Ιερό Προσκύνημα, στο οποίο διηκόνησε, επί σειρά ετών, καθότι έλκει την καταγωγή του από την Κέρκυρα.

Τέλος ο κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο για τη ευλογία του, καθώς και τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Κερκύρας Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Ιουστίνου Κωνσταντά. Ο π. Ιουστίνος ευχαρίστησε με τη σειρά του το Σεβασμιώτατο για την παρουσία και τη συμμετοχή του στην πανήγυρη και δώρισε ως ευλογία της επισκέψεώς του στην Κέρκυρα, την εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος.














Δεν υπάρχουν σχόλια: