Translate

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος “Οι κρατούντες γκρεμίζουν οτιδήποτε συνέχει το λαό μας”.


Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Μαϊου 2017 τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις Κουλίνες, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο λόγο του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος υπήρξε ο πρώτος Ορθόδοξος Χριστιανός αυτοκράτορας, ανοίγοντας το δρόμο στην Εκκλησία του Χριστού, την διωκόμενη επί αιώνες. Ένας ύμνος της Εκκλησίας μας αναφέρει ότι, αφού ο Μέγας Κωνσταντίνος μετανόησε, έγινε ανίκητος βασιλέας της Πόλεως. Έδωσε σε ολάκερη την οικουμένη ως προίκα την θεοσέβεια. Πολλοί ρωτούν με απορία, γιατί η Εκκλησία ανακήρυξε Άγιο και Ισαπόστολο τον Μεγάλο Κωνσταντίνο, μετά της μητρός του Αγίας Ελένης. Η απάντηση είναι μία. Όχι ότι ο Κωνσταντίνος ως άνθρωπος δεν είχε αμαρτίες και πτώσεις, αλλά τιμά την μετάνοιά του. Έγινε δηλαδή εκζητητής της αληθείας. Κλαίει για τις αμαρτίες του, μετανοεί και λαμβάνει το Άγιο Βάπτισμα, κηρύσσοντας τον Ιησού Χριστό, όπως οι Άγιοι Απόστολοι. Με το διάταγμα των Μεδιολάνων το 313 παρέχει την ανεξιθρησκεία στους κατοίκους της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η Χριστιανική Πίστη αναπτύσσεται και δημιουργεί τέχνη. Αλλά και η μητέρα του η Αγία Ελένη διακονεί τον Κύριό μας. Εκείνη ανέδειξε τα Πανάγια προσκυνήματα στην Ιερουσαλήμ, εκείνη έκτισε τον περίλαμπρο ναό της Αναστάσεως, εκείνη βρήκε τον Τίμιο Σταυρό του Σωτήρος Χριστού.
Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας σημείωσε ότι σήμερα η πραγματικότητα είναι ζοφερή. Παρατηρώντας πρόσωπα και γεγονότα, διαπιστώνει κανείς ότι ο διάβολος ενεργοποιεί διάφορα κέντρα του εξωτερικού, με σκοπό να χτυπηθεί η Ορθόδοξη Πίστη των Ελλήνων. Οι κρατούντες συν τω χρόνω γκρεμίζουν οτιδήποτε συνέχει το λαό μας, όπως λ.χ. το μάθημα των θρησκευτικών, την ιστορία μας, στην οποία απαλείφονται όλα εκείνα τα κεφάλαια που μιλούν για τον πολιτισμό μας, όπου τον περιορίζουν ως μια μικρή κουκίδα στην παγκόσμια ιστορία, τη γλώσσα μας, την παιδεία μας, την οικογένεια, εισάγοντας αντ’αυτής παρά φύσιν σχέσεις και διαστροφές. Κοντολογίς συντελείται μια ακαταστασία στην πατρίδα μας. Το δυστύχημα είναι ότι οι άνθρωποι δεν το έχουν καταλάβει, παραδομένοι στη ραστώνη. Περιορίζονται οι διαμαρτυρίες τους στις περικοπές των μισθών και των συντάξεων. Τα μείζονα δεν είναι αυτά όμως. Ο άνθρωπος είναι και ψυχή.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να ακούσουν και να μιμηθούν τους Αγίους της Πίστεώς μας, ορθώνοντας φρόνημα αντίστασης σε όλα αυτά τα αρνησίχριστα κελεύσματα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: