Translate

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Δύο νέοι Μοναχοί στην Ι.Μ. Κερκύρας


Με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου 2017, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, της Ιεράς Μονής των Αγίων Θεοδώρων, Καμάρας, Ιερά Αγρυπνία. Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος έκειρε δύο νέους Μοναχούς, οι οποίοι και έλαβαν τα ονόματα Χριστόδουλος και Πρόδρομος.
Στον σύντομο λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι κέντρο της ζωής του κάθε Χριστιανού είναι η Θεία Λειτουργία, η ένωση με τον Τριαδικό Θεό. Οι Άγιοι της Πίστεώς μας,  με το παράδειγμα του βίου τους, μάς βοηθούν να προσεγγίσουμε τον Χριστό.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι οι Μοναχοί και οι Μοναχές αποτελούν αφενός μεν τους θεματοφύλακες της Πίστεώς μας και αφετέρου είναι το φως μέσα στο εκκοσμικευμένο σκότος που μας περιβάλλει. Οι δύο νέοι Μοναχοί της τοπικής μας Εκκλησίας διακατέχονται από μεγάλο ζήλο και αγάπη για τον Κύριόν μας. Ο μεν έλαβε το όνομα Χριστόδουλος, εις μνήνην του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, πνευματικού πατρός του κ. Νεκταρίου, ο οποίος πολλά χρόνια πριν προείδε, όσα τρομερά συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας, προειδοποιώντας μας. Ο έταιρος Μοναχός έλαβε το όνομα Πρόδρομος, για να καταδεικνύει στην πνευματική του ζωή, τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό και να προετοιμάζει τους ανθρώπους, για την Βασιλεία των Ουρανών.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τους Ιερείς, τις Γερόντισσες, τους Ιεροψάλτες και όλους όσους προσήλθαν, για να τιμήσουν τον Άγιο Νεκτάριο.
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: