Translate

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, στην Ι.Μ. Υ.Θ. Μυρτιδιωτίσσης, στα Κύθηρα


Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, στην Ι.Μ. Υ.Θ. Μυρτιδιωτίσσης, στα Κύθηρα, προσκεκλημένος του επιχώριου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.
Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, επεσήμανε ότι επ’ευδοκία Θεού τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Σπυρίδωνος, Γερασίμου και Διονυσίου, διαφυλάττουν την Ορθόδοξη πίστη μας, ενάντια στις κακοδοξίες της Δύσεως. Αλλά και το νησί των Κυθήρων είναι Παναγιοσκέπαστο, η Κυρία Θεοτόκος είναι η Έφορος και Προστάτις του.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος στάθηκε σε τρία σημεία : Πρώτον στον μεγάλο ρόλο που διαδραμάτισε η Παναγία μας, στο έργο της Ενσάρκου Οικονομίας του Θεού, για την σωτηρία των ανθρώπων. Η Κυρία Θεοτόκος κατέχει τα δευτερεία της Αγίας Τριάδος, είναι πολίτης του Παραδείσου, μεσιτεύοντας αενάως προς τον Υιό και Θεό Της, υπέρ ημών. Δεύτερον σήμερα προσκυνάμε με ευλάβεια την θαυματουργή εικόνα της Θεομήτορος. Η Θεολογία της Εκκλησία μας  διδάσκει ότι η τίμη αποδίδεται στο πρωτότυπο, στο εικονιζόμενο πρόσωπο και όχι στα υλικά από το οποίο είναι φτιαγμένο, όπως με πολλή εμπάθεια μάς κατηγορούν οι αιρετικοί. Όλοι μας είμαστε εικόνες του Θεού, με την προοπτική του καθ’ομοίωσιν. Ακριβώς όπως εικονογραφείται η Παναγία μας, καλείται ο κάθε Χριστιανός να πορεύεται στην ζωή του, κρατώντας τον Χριστό μέσα στην καρδιά του. Και τρίτον η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας  βρέθηκε από έναν βοσκό μέσα σε μυρτιές. Ο Τριαδικός Θεός δημιουργεί τον σύμπαντα κόσμο. Αυτή την κτίση ο άνθρωπος οφείλει να την προστατεύει, παραδίδοντάς την  στις ερχόμενες γενεές. Δυστυχώς το φετινό καλοκαίρι, το νησί των Κυθήρων, έγινε στόχος εμπρηστών, όμως με τις πρεσβείες της Παναγίας μας  δεν χάθηκε ανθρώπινη ζώη.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε ότι οι έννοιες του Ορθοδόξου και του Έλληνος είναι  ταυτόσημες, εις πείσμα όλων αυτών που προσπαθούν μάταια και να εκριζώσουν την  Πίστη  στον Χριστό και να ξαναγράψουν την Ιστορία μας.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον κ. Σεραφείμ, για την ευγενική του πρόσκληση, ζήτησε από τους πιστούς να διατηρούν το φρόνημά τους υψηλό, διότι όπως είπε και ο Γέρος του Μοριά : “ Ο Θεός έχει βάλει την υπογραφή του και δεν την παίρνει πίσω “.








Δεν υπάρχουν σχόλια: