Translate

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σεβασμιώτατος στα Μωραϊτικα


Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο χωριό Μωραϊτικα.
Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας, αφού εξιστόρισε στους πιστούς το χρονικό της ευρέσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, από την Αγία Ελένη, επεσήμανε ότι σήμερα η Αγία μας Εκκλησία μάς προετοιμάζει να προσκυνήσουμε το Τίμιο Ξύλο, επί του οποίου ο Κύριός μας έχυσε το πανακήρατον αίμα Του, για την του κόσμου ζωήν και σωτηρίαν. Επάνω στον Σταυρό νικήθηκε ο έσχατος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος. Στην εποχή του προφήτου Μωυσέως προτυπώθηκε ο Τίμιος Σταυρός, με το υψωμένο χάλκινο φίδι, που χάριζε την ίαση σε όσους είχαν τσιμπήθει με  δηλητήριο.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ιδιαίτερα σήμερα, στην εποχή της εκκοσμίκευσης και της απομακρύνσεως από τον Θεό, όπου η αμαρτία βαπτίζεται ανθρώπινο δικαίωμα, ο άνθρωπος αντλεί μεγάλη δύναμη, από τον Τίμιο Σταυρό. Παρατηρούμε καθημερινά όλην αυτή την πολεμική κατά της Εκκλησίας του Χριστού, κυρίως στα σχολεία, με την μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών, σε συγκρητισμό. Ο αποκεκαλυμμένος Υιός και Λόγος του Θεού εξισώνεται με τους ιδρυτές των θρησκειών βλ. Βούδα, Μωάμεθ κ.ά. Οι προσπάθειες αυτές δεν είναι αθεϊστικές, αλλά αντίχριστες, που έχουν  ως  μοναδικό σκοπό την εκρίζωση από τις καρδιές των Ελλήνων, του Ιησού Χριστού.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να αγωνίζονται καθημερινά κατά του πονηρού, παίρνοντας δύναμη από τον Ζωοποιό Σταυρό και με την συχνή Θεία Κοινωνία, γενόμενοι σύσσωμοι και σύναιμοι Χριστού.









Δεν υπάρχουν σχόλια: