Translate

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Η εορτή των Χριστοκηρύκων Αποστόλων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου και της Αγίας Παρθενομάρτυρος Κερκύρας της Βασιλίδας



Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας παραλλήλισε την ίαση του παραλυτικού, από τον Ιησού Χριστό, στην προβατική κολυμβήθρα, με το έργο των Αποστόλων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου, οι οποίοι κήρυξαν τον αληθινό Θεό στο νησί των Φαιάκων, σε μια εποχή όπου η Κέρκυρα ήταν πνευματικά παράλυτη, παραδομένη στην λατρεία του αυτοκράτορος και των ειδώλων. Το έργο των Αγίων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν, καθότι οι Ρωμαϊκές αρχές τους φυλάκισαν. Καρποί του έργου των Αγίων Αποστόλων ήταν η Παρθενομάρτυς Κερκύρα, κόρη του ηγεμόνος της περιοχής Κερκυλλίνου και οι συν αυτή επτά Μάρτυρες, που ομολογήσαν τον Χριστό. Το δέντρο της Πίστεώς μας είναι ποτισμένο με το αίμα των Μαρτύρων.
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι υπάρχει δυστυχώς σήμερα η λανθασμένη εντύπωση στην κοινωνία μας, ότι ο Ιερός Κλήρος δεν αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες των ανθρώπων. Τουναντίον, οι Ιερείς, αλλά κυρίως οι Επίσκοποι προσεύχονται συνεχώς, για την σωτηρία και την πνευματική προκοπή των ψυχών, που τους έχει εμπιστευθεί ο Κύριος. Πρώτο μέλημα του Επισκόπου δεν είναι η παροχή υλικών αγαθών στους ανθρώπους, αλλά η σωτηρία και η ένωση του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας, με τον Τριαδικό Θεό. Οι Επίσκοποι είναι οι συνεχιστές των Αγίων Αποστόλων. Ιεραρχικώς έπεται η  φιλανθρωπία. Είναι απαραίτητες τέτοιες διευκρινίσεις, διότι πολλοί αδελφοί μας έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο της Εκκλησίας.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να κάνουν την αυτοκριτική τους, ελέγχοντας αν η πορεία της καθημερινής τους ζωής συνάδει με το Θείο θέλημα. Μόνο η κατά Χριστόν ζωή κάνει τον άνθρωπο πραγματικά ελεύθερο.
Μετά τη Θεία Λειτουργία  ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε μαθητές Ελληνικού σχολείου από την Αυστραλία, οι οποίοι βρίσκονται στην Κέρκυρα, προσκεκλημένοι του 7ου Γυμνασίου Κερκύρας. Η τοπική Εκκλησία στηρίζει αυτή την προσπάθεια του 7ου Γυμνασίου, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Τόσο ο Μητροπολίτης Κερκύρας, όσο και οι Ενορίες και τα Μοναστήρια του νησιού συμβάλουν στην φιλοξενία των μαθητών.
Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη  μεγάλη του χαρά, αλλά και συγκίνηση, καθώς Έλληνες από κάθε γωνιά της υφηλίου συναντώνται, αναζωπυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την φλόγα της φιλοπατρίας, που βρίσκεται σε κάθε Ελληνική ψυχή.
Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους μαθητές να διατηρούν στην καρδιά τους την πίστη στον Χριστό και να μελετούν την ιστορία της ευλογημένης πατρίδος μας, ιδιαιτέρως σήμερα όπου οι γείτονές μας προσπαθούν να την ακρωτηριάσουν εδαφικά. Εις πείσμα όμως όλων αυτών που εργάζονται για την καταστροφή της Ελλάδος, οι Έλληνες διατρανώνουν με μια φωνή την ιστορική αλήθεια, απέναντι στον αναθεωρητισμό των Σκοπιανών και των Τούρκων.
Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας έδωσε στους μαθητές ευλογίες.
Να σημειωθεί τέλος ότι οι μαθητές από την Αυστραλία ακολουθώς επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παλαιοκαστρίτσας, όπου τους παρατέθηκε γεύμα φιλοξενίας.













Δεν υπάρχουν σχόλια: