Translate

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΓΑΡΙΤΣΗΣ



Το εσπέρας της Μ. Δευτέρας 2 Απριλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου, στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος στην Γαρίτσα.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος στάθηκε στις τρεις  θρηκευτικές ομάδες του Εβραϊκού λαού, ήτοι τους Ηρωδιανούς, τους Σαδδουκαίους και του Φαρισαίους, οι οποίοι πείραξαν τον Κύριό μας, στοχοποιώντας Τον. Οι μεν Ηρωδιανοί ρώτησαν τον Χριστό αν θα πρέπει να καταβάλουν τον φόρο τον Καίσαρα ή όχι. Και ο Χριστός τους απήντησε, κρατώντας ένα ρωμαϊκό νόμισμα του κήνσου, να αποδίδουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Οι δε Σαδδουκαίοι έθεσαν στον Κύριο το ερώτημα, περί της αναστάσεως των νεκρών, φέρνοντας ως παράδειγμα μια γυναίκα, της οποίας ο σύζυγος πέθανε, χωρίς να αφήσει απόγονο. Έπειτα παντρεύτηκε, σύμφωνα με τον Νόμο, τον αδελφό του συζύγου της, ο οποίος και αυτός πέθανε. Το ίδιο συνέβη και με τους υπόλοιπους αδελφούς. Κατά την ανάσταση των νεκρών ποιού ανδρός θα είναι σύζυγος η γυναίκα ; Ο Ιησούς Χριστός, απήντησε λέγοντας ότι κατά την ανάσταση των νεκρών δεν θα υπάρχουν ούτε σχέσεις συγγένειας, ούτε γάμοι, ούτε τεκνοποιήσεις. Οι άνθρωποι θα είναι ως Άγγελοι, ως αδελφοί μεταξύ τους. Ακόμη,  οι Φαρισαίοι στο ερώτημα που τους έθεσε ο Κύριος, περί του Χριστού, του κεχρισμένου δηλαδή από τον Θεό, αδυνατούσαν να απαντήσουν. Ο Προφητάναξ Δαβίδ αναφέρει ότι ο Χριστός θα είναι Κύριος, υποδηλώνοντας τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και όχι κάποιον απλό άνθρωπο. Εν συνεχεία ο Κύριος εξαπέλυσε τα φοβερά “Ουαί” κατά των υποκριτών Φαρισαίων, παρομοιάζοντάς τους ως γεννήματα εχιδνών και τάφους, οι οποίοι έξω μεν φαίνονται ωραίοι, στο εσωτερικό τους όμως είναι γεμάτοι ακαθαρσίες.
Και εντός της Εκκλησίας μας, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, δυστυχώς υπάρχουν αρκετά φαινόμενα υποκρισίας. Μερικοί άνθρωποι προσεγγίζουν το Εκκλησιαστικό γεγονός, μονάχα επιδερμικά, χωρίς να ανακαινίζονται εσωτερικά και να ζουν γνησίως Χριστιανικά. Όμως ο Θεός βδελύσσεται την υποκρισία. Ο υποκριτής άνθρωπος αυτοκαταδικάζεται σε πνευματικό θάνατο.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να  βιώσουν τα υπερφυά γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδος, ώστε ανακαινισμένοι πνευματικά να ζήσουν και την ένδοξη Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού.









Δεν υπάρχουν σχόλια: