Translate

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Η Θεία Λειτουργία της Μ. Πέμπτης στoν Ι.N. Αγίου & Θαυματουργού Σπυριδωνος



Το πρωί της Μ. Πέμπτης 5 Απριλίου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι ο ίδιος ο Κύριος μάς ζητά να φάμε και να πιούμε το Σώμα και το Αίμα Του, ώστε να ενωθούμε μαζί Του. Ο άνθρωπος εκείνος που μετέχει στο υπέρτατο Μυστήριο της  Θείας Κοινωνίας, γίνεται σύσσωμος και σύναιμος του Κυρίου και κάθε κύτταρό του είναι  όλος ο  Χριστός. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να προσέρχεται στην Θεία Ευχαριστία, χωρίς προηγουμένως να έχει καθαριστεί εσωτερικά, με τα δάκρυα της μετανοίας και την συντριβή της καρδιάς του, κατά την ιερά εξομολόγηση. Διότι και ο Ιούδας μετέλαβε στον Μυστικό Δείπνο, αλλά αναξίως, προδίδοντας τον Διδάσκαλό του.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο Ιερέας καλεί τους πιστούς να προσέλθουν στα Άχραντα Μυστήρια μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης. Ο φόβος του Θεού δεν σημαίνει τρόμο, αλλά σεβασμό και  να έχει  στραμμένο τον  νου  και την  καρδία του ο άνθρωπος στον Χριστό. Ακόμη χρειάζεται  ο πιστός να έχει ακλόνιτη πίστη στον Τριαδικό Θεό, μα πάνω απ’όλα αγάπη, τόσο για τον Κύριο, όσο και για τους αδελφούς του.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε καλή  Ανάσταση σε όλους.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος η μεγάλη συμμετοχή των πιστών στο Ποτήριον της Ζωής.











Δεν υπάρχουν σχόλια: