Translate

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

300 ΔΕΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

  300 δέματα μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου διένειμε η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων το απόγευμα της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου 2020 σε οικογένειες εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Η τοπική Εκκλησία, με την βοήθεια και συνδρομή και άλλων τοπικών φορέων που εκτιμούν την προσπάθεια της, κάλυψε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας που δυσκολεύονται. Άλλα 300 δέματα ετοιμάζονται και για την εορτή των Θεοφανείων. 

Σε δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες των καιρών και παρότι οι ναοί παραμένουν κλειστοί η τοπική Εκκλησία, εκτός των δικών της πόρων, κινητοποίησε και άλλους φορείς και πρόσωπα, τα οποία ανταποκρίθηκαν με προθυμία στον αγώνα κανείς να μην στερηθεί το υλικό τραπέζι και τα είδη πρώτης ανάγκης τα Χριστούγεννα. Ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τόσο τους εθελοντές που ετοίμασαν τα δέματα, αλλά και τα στελέχη του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου που διακονούν πρόθυμα στον αγώνα της αγάπης.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως, εκτός της πόλεως, έχει παραρτήματα στα Κανάλια, το Σιδάρι και την Λευκίμμη. Αξιοσημείωτη η βοήθεια του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργου Μαχειμάρη, της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου,  των κ. κ. Σουλιώτη και Γεροντάκη της εταιρείας Kerkyra Seaways, της εταιρείας Duroxil, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας, του Πολιτιστικού Συλλόγου “Σαν Τζιάκομο”, ενοριών και μονών της Ιεράς Μητροπόλεως και ιδιωτών, ενώ σημαντικότατη, όπως πάντα, ήταν η βοήθεια του Παν-κερκυραϊκού Συλλόγου της Νέας Υόρκης που προσέφερε 150 γαλοπούλες. 

Η Ιερά Μητρόπολις ευχαριστεί ακόμη την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας για την διευκόλυνση στην διανομή που έγινε με τη τήρηση των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας, όπως και τα σούπερ μάρκετ ΔΗΜΗΤΡΑ και DIELAS για την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης και για την τοποθέτηση των ειδικών καλαθιών αγάπης, όπως και τα σούπερ μάρκετ LIDL, Καζιάνης, ΑΒ Βασιλόπουλος και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Τέλος, η τοπική Εκκλησία εκφράζει το ευχαριστώ και στον κάθε Κερκυραίο και Κερκυραία που στηρίζουν εκ του περισσεύματος και του υστερήματος των καρδιών τους την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: