Translate

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

             Με την τέλεση του Εσπερινού το απόγευμα του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου συνεχίστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις μέσα σε κλίμα χαρμολύπης για την εορτή του Αγίου στον ναό του στην Κέρκυρα.

            Απευθυνόμενος σε όσους παρακολουθούσαν την ακολουθία ο Μητροπολίτης Κερκύρας διαδικτυακά και ραδιοφωνικά επεσήμανε ότι ο Άγιος Σπυρίδωνας έγινε συλλειτουργός των Αγγέλων. Τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά στην ιστορία της Εκκλησίας. Όμως εμείς έχουμε μπροστά μας τον Άγιο Σπυρίδωνα τον οποίο παρακαλούμε για όλη την οικουμένη, αυτήν που πλήττεται από αντίθεες δυνάμεις. Δεν περνούσε ημέρα στην ζωή του που ο Άγιος Σπυρίδων να μην τελέσει την θεία λειτουργία, να γίνεται ένα με τον Χριστό κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου.

            Ο άγιος έρχεται να μας διδάξει ότι εάν σταθούμε μπροστά στον Κύριό μας με πίστη, με αφοσίωση, με αγάπη, με μετάνοια τότε ο Θεός θα μας γλιτώσει από τα δεσμά με τα οποία είμαστε δεμένοι από το κακό. Σήμερα οι άνθρωποι έχουν μήνη κατά του προσώπου του Χριστού. Γι’ αυτό και αρνούνται να δεχτούν την αξία και την μοναδικότητα της θείας κοινωνίας. Ο Χριστός μας λυτρώνει από τις αμαρτίες μας και μας δίνει ζωή αιώνιο. Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε. Στοχοποιείται η Εκκλησία. Όμως εμείς, ακολουθώντας τον Άγιο Σπυρίδωνα, α συνεχίσουμε να πορευόμαστε στην πνευματική παρακαταθήκη του και προσευχόμαστε να συνέλθει ο κόσμος από την πτώση και την λοξοδρόμηση.

            Η Θεία κοινωνία είναι η πεμπτουσία της πίστης μας! Και ο Άγιος θα μας βοηθήσει  να κρατήσουμε τη αυθεντικότητα της ζωής μας, λειτουργώντας και κοινωνώντας!




Δεν υπάρχουν σχόλια: