Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΙΑΝΙΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κατά το καθιερωμένο έθος οι τρεις Φιλαρμονικές της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας, η Παλαιά, η Μάντζαρος και η Καποδίστριας, καθώς και η Χορωδία Κερκύρας παιάνισαν και τραγούδησαν τα κάλαντα τόσο τα κερκυραϊκά, όσο και από τα άλλα Επτάνησα, αλλά και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τον κόσμο, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, στο ανακαινισμένο Επισκοπείο της πόλης.
Το κτήριο αντήχησε από τις ωραίες μελωδίες, τις οποίες απέδωσαν τα νεώτερα μέλη των Φιλαρμονικών, ενώ ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος αφού ευχαρίστησε τα παιδιά και τους συμμετέχοντες στις Φιλαρμονικές και την Χορωδία, τους ζήτησε να γιορτάσουν Χριστούγεννα με τον Χριστό και να κρατήσουν στην καρδιά τους τόσο τις παραδόσεις και την παιδεία του τόπου, όσο και την χριστιανική πίστη, για να γίνει ο κόσμος πιο αληθινός και να έχει μέσα στη ζωή τον Χριστό ως κέντρο του.
Μετά από 5 χρόνια, που κράτησε η ανακαίνιση, το Επισκοπείο της Κέρκυρας στα Μουράγια, φιλοξένησε φέτος ξανά αυτό το ωραίο έθιμο, κάτι που προκάλεσε ξεχωριστή συγκίνηση σε αρκετούς Κερκυραίους που συνόδευαν τα μέλη των Φιλαρμονικών και της Χορωδίας και το επεσήμαναν στον Μητροπολίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου