Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συνεχίζονται οι Λατρευτικές Εκδηλώσεις στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος για τη Μνήμη του.
Σήμερα 13 Δεκεμβρίου τελέστηκε μεθεόρτια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από το Αποστολικό Ανάγνωσμα, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της πνευματικής αλλαγής του ανθρώπου εν Χριστώ. Να μιμηθεί δηλαδή το Νέο Άνθρωπο τον Κύριό μας που προσέλαβε την ανθρώπινη σάρκα, οπου και την αγίασε και την εδόξασε.
Ένα τέτοιο παράδειγμα Νέου Ανθρώπου είναι ο Άγιος Σπυρίδων, τόνισε ο π. Ιουστίνος. Αν και δεν σπούδασε την κατά κόσμον σοφία, χαριτώθηκε εντούτοις από το Χριστό να γνωρίσει και να βιώσει την κατά Θεόν Σοφία. Πλήρης Πνεύματος Αγίου ορθοτόμησε τον λόγο της Αληθείας και ομολόγησε την Αγία Ορθόδοξη Πίστη μας, στην εν Νικαία Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο, αποστομώνοντας τον αιρεσιάρχη Άρειο.
Στα πλαίσια του κηρύγματός του ο π. Ιουστίνος επέμεινε ιδιαίτερα στο ότι όπως σκοπός της όλης ζωής του Αγίου μας ήταν η πίστη και η ανάδειξη αυτής με ταπεινότητα και σεμνότητα, έτσι και όλοι οι πιστοί που προσέρχονται στον Ιερό Ναό του για να προσκυνήσουν το Ιερό Σκήνωμα, θα πρέπει να διακατέχονται από τις ίδιες αρετές, διατηρώντας την ιεροπρέπεια της στιγμής αποφεύγοντας κοσμικές εντάσεις.
Καταλήγοντας ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. εξήρε την ποιμαντική ζωή του Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου, ο οποίος ως ένας σύγχρονος Επίσκοπος ακολουθεί το παράδειγμα του βίου του Πολυούχου και Προστάτου της νήσου, Αγίου Σπυρίδωνος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου