Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος το απόγευμα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2015 χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ι.Ν. του Αγίου Βασιλείου πόλεως.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στους Καππαδόκες Πατέρες της Εκκλησίας μας τονίζοντας ότι εκείνοι είχαν βιώματα πνευματικής ασκήσεως και κοινωνίας με το Θεό, όπου αυτά τα βιώματα τους οδήγησαν στη Θεογνωσία.
Οι Άγιοί μας, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, ζουν εις τον αιώνα. Είναι τέτοια η σχέση τους με τον Κύριό μας, όπου καταργείται ο χρόνος. Έτσι και ο Μέγας Βασίλειος χάραξε τη ζωή του τηρώντας το θέλημα του Ουρανίου Πατρός. Αγάπησε με όλη του την καρδιά το Θεό, αλλά παράλληλα και τον πλησίον του. Έβλεπε στο πρόσωπο του συνανθρώπου του, τον ίδιο τον Ιησού Χριστό. Διηκόνησε μέχρι την τελευταία του πνοή τους αναξιοπαθούντες αδελφούς του, μιμούμενος το Διδάσκαλό του.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά, και να κρατήσουμε μέσα στην καρδιά μας την ειρήνη και τη χαρά του Θεού, που μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να τις δώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου