Translate

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ο Σεβασμιώτατος στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Ιάσονος και Σωσιπάτρου

Το πρωί της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Ιάσονος και Σωσιπάτρου.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του υπογράμμισε πως τίποτα στη ζωή μας δεν είναι κατορθωτό, χωρίς τη βοήθεια του Θεού. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει αποστρέψει το πρόσωπό του από το Χριστό, με τα συνακόλουθα αποτελέσματα, που όλοι βιώνουμε στην κοινωνία μας. Παρατηρούμε την επίθεση των αντίθεων δυνάμεων, κατά του θεσμού της οικογένειας, ο οποίος αποτελεί το συνδετικό κρίκο του κοινωνικού μας ιστού.
Αποτελεί μεγάλη προσβολή κατά του Προσώπου του Κυρίου μας, σημείωσε ο κ. Νεκτάριος, αυτή η πολεμική κατά των αξιών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας, ζήτησε από τους πιστούς να κρατήσουν στην καρδιά τους την αγάπη για τον Κύριό μας, τοποθετώντας το Χριστό στο κέντρο της ζωής τους, ευχόμενος καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Παιδική Χορωδία Κερκύρας ετοίμασε μια μικρή γιορτή, για τα Χριστούγεννα, όπου και έψαλλε τα κάλαντα προς τιμήνΣεβασμιωτάτου.













Δεν υπάρχουν σχόλια: