Translate

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Προσφορά Αγάπης της Ι. Μ. Κερκύρας προς τον πλησίον

Σε κινητοποίηση αγάπης προχώρησε η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε βασικά είδη και διατροφής και πρώτης ανάγκης για περίπου 300 οικογένειες σε όλο το νησί, εν όψει των ημερών των Χριστουγέννων. Η κίνηση έγινε για ενίσχυση του θεσμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου « Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» που λειτουργεί στην πόλη, με παραρτήματα στην επαρχία.
Εκτός από την συνδρομή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της τοπικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος απηύθυνε έκκληση σε διάφορους φορείς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν εμπιστευόμενοι το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Έτσι, το πρωί της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος προσέφερε τα συγκεντρωθέντα είδη, ενώ αντίστοιχη προσφορά έγινε και στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Λευκίμμης, του Σιδαρίου και των Καναλίων.
Σε μήνυμά του ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι όσο απομακρυνόμαστε από το Θεό, τόσο η ζωή μας γίνεται φτωχότερη. Όσοι ρυθμίζουν τις τύχες των λαών , αλλά και όσοι άκριτα τους ακολουθούν, “φρόντισαν “ να απομακρύνουν το Θεό από τη ζωή μας, με αποτέλεσμα να υφιστάμεθα, την παρούσα πνευματική και οικονομική κρίση. Ας επιστρέψουμε στην αγκαλιά του Χριστού με τη μετάνοιά μας, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος η παρουσία του Γεννηθέντος Κυρίου μας να δώσει ελπίδα και φως στους ανθρώπους, ιδίως σε όσους δυσκολεύονται.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχαρίστησε όσους έσπευσαν, εμπιστευόμενοι την τοπική Εκκλησία, να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή, την Κερκυραϊκή Αλληλεγγύη- Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης Α.Μ.Κ.Ε. (Hellenic Relief Foundation) από τις Η.Π.Α., το Εμπορικό Επιμελητήριο Κερκύρας, το Ξενοδοχείο Marbella, το Ξενοδοχείο Louis Corcyra Beach Α.Ε., τον Ροταριανό Όμιλο Κερκύρας, τις Αποθήκες και Ψυγεία του κ. Μιχόπουλου, το Προσωπικό και τους Ιδιοκτήτες όλων των εν Κερκύρα Super Markets για τα καλάθια προσφοράς που συγκέντρωσαν, τις Ομάδες Εθελοντών για την πολύτιμη συνδρομή τους, τα Ψυγεία Λαβράνου και Γογγάκη για την παροχή τροφίμων και τέλος όλους τους ανώνυμους συνανθρώπους μας που στηρίζουν καθημερινά και γεμίζουν το καλάθι με τρόφιμα για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, της πόλης της Κέρκυρας, του βορείου συγκροτήματος στο Σιδάρι και του νοτίου συγκροτήματος στη Λευκίμμη, όπως και της ενορίας των Καναλίων, τα οποία λειτουργούν επί πέντε συνεχή χρόνια καθημερινά, διακονώντας τον πλησίον.






Δεν υπάρχουν σχόλια: