Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στην Κέρκυρα η Μνήμη του Αγίου Ελευθερίου, όπου το πρωί της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 2015 τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην πόλη του νησιού, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος εξήρε το αγωνιστικό πνεύμα που διακατείχε τον Άγιο Ελευθέριο, την θερμή του πίστη και τη γνήσια αγάπη του για τον Κύριό μας, όπου δεν δίστασε να ομολογήσει ενώπιον του Ρωμαίου Αυτοκράτορα, ότι μόνος αληθινός Θεός είναι ο Ιησούς Χριστός.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως ο Άγιος Ελευθέριος αυτή την παρρησία την αντλούσε από τον Παράκλητο. Αποτελεί όμως βασική προϋπόθεση για την έλευση του Παναγίου Πνεύματος και στη δική μας τη ζωή, η παραίτηση από το ίδιον θέλημα, το οποίο μας κρατά δούλους του εγωϊσμού μας και όλων των παθών, που απορρέουν από εκείνον. Έχουμε φθάσει στη σημερινή τραγική κατάσταση εξ’αιτίας ακριβώς της ειδωλοποίησης του εαυτού μας και της μανιώδους απόκτησης υλικών αγαθών, αφού έχουμε τη λανθασμένη εντύπωση ότι από το κενό που υπάρχει στην καρδιά μας, με τον εξωβελισμό του Χριστού από εκείνην, θα αναπληρωθεί αυτό το πνευματικό κενό με ψεύτικες υλικές χαρές. Ο Άκτιστος όμως Θεός δεν μπορεί σε καμμιά περίπτωση να αντικατασταθεί από οτιδήποτε κτιστό. Η διάκριση αυτή υπήρχε και θα υπάρχει εις το διηνεκές, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν το θάρρος και το ζήλο του Αγίου Ελευθερίου για τον Κύριό μας και να ομολογούν χωρίς ντροπή Χριστό Εσταυρωμένο και Αναστάντα εκ νεκρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου