Translate

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Αγιασμός Φροντιστηρίου Στελεχών και Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι.Μ. Κερκύρας


Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό του Φροντιστηρίου Στελεχών και της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά στους σπουδαστές των δύο τμημάτων, σημειώνοντας για τους κατηχητές ότι το έργο που τους έχει αναθέσει ο Κύριός μας είναι αυτό της διαπλάσεως σωστών και συνειδητοποιημένων Χριστιανών, εντός των ψυχών των οποίων θα μορφωθεί ο Ίδιος ο Χριστός ! Σε όλες τις ηλικίες χρειάζεται η κατήχηση και όχι μόνο στις μικρότερες. Είναι αδήριτη σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η ανάγκη του επανευαγγελισμού των ανθρώπων, σε μια εποχή συγχύσεως και πνευματικής πενίας, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι οι καθηγητές της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της τοπικής Εκκλησίας καλούνται να διδάξουν στους σπουδαστές τον τρόπο της Δοξολογίας του Τριαδικού Θεού, αποδίδοντας μουσικά τα νοήματα της Πίστεώς μας στο πλήρωμα της Εκκλησίας, χωρίς υπερβολές και αισθήματα αυτοπροβολής, κατέληξε ο κ. Νεκτάριος.







Δεν υπάρχουν σχόλια: