Translate

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Γιατί να απορρίπτει ένας χριστιανός την εκκλησία σήμερα;



Η Φανή Κουτσοβίτη, θεολόγος, μιλά για τις σχέσεις των χριστιανών με την Εκκλησία, επισημαίνοντας ότι κάθε πιστός βιώνει με διαφορετικό τρόπο την πνευματικότητα και μπορεί να έχει μια περισσότερο ή λιγότερο στενή σχέση με την Εκκλησία. Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο μέρος του χριστιανικού κόσμου που φτάνει στο σημείο να απορρίπτει πλήρως την Εκκλησία, ταυτίζοντάς την αποκλειστικά με την θεσμική της πλευρά, ξεχνώντας την άλλη, την εσωτερική της υπόσταση.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της ημερίδας «Αγαπώ τον Χριστό…αλλά όχι την Εκκλησία…» που εντάσσεται στο διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Πορευόμενοι με ενάντιους ανέμους: Αναζητώντας νόημα ζωής στην Ορθόδοξη Εκκλησία». Το διήμερο διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τις εκδόσεις «Εν Πλω», στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Συντονιστής της συνεδρίας: Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΧΡΙΣΤΟς ΑΝΕΣΤΗ....!
Απομακρυνονται καποιοι ανθρωποι, απο καποιες ενοριες, οπου δυστυχως τα ατομα που την διακονουν, (πχ νεοκωρος επιτροποι κλπ) ειναι αποτομα , αδικα , αναγωγα , αγενη,με τους πιστους και συμπεριφερονται λες και ο ιερος ναος ειναι το χωραφι τους και ειναι τα αφεντικα! Δεν ειναι ολοι οι πιστοι υπομονετικοι, να τρωνε την κακια στα μουτρα.
δεν αντεχουν ολοι τις συκοφαντιες πχ και την αγενεια. Ουτε και συνηθιζει κανεις την κακοηθεια. Σε καποιες ενοριες συνανταμε δαιμονοπληκτα ατομα με μεγαλη κακια.
Πως να αναπαυθεις οταν η αλλη φωναζει, ο αλλος σε συκοφαντει, η αλλη σε διωχνει και οι πιο πολλοι ειναι εμπαθεις γεροι που εχουν μια κλικα επιτροπων,που σου κανουν ελεγχο γιατι εχεις 2 μπουκαλακια Αγιασμο! Μαρτυς μου ο Θεος...αλλά καποια ατομα θα χασουν τον παραδεισο ,επειδη σκανδαλιζουν τους πιστους, με μεγαλη αδιαφορια...για το κακο που κανουν στις ψυχες.