Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 01 Νοεμβρίου 2015 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος εις ανάμνησην του Θαύματος της διασώσεως της νήσου από την πανώλη το έτος 1673.
Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Συμμετείχαν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναζαρέτ κ. Κυριακός, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και ο Επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Το θείο λόγο κήρυξε ο κ. Κοσμάς ο οποίος υπογράμμισε τη μεγάλη δωρεά του Θεού στον άνθρωπο, την Αγάπη. Παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στον πλούσιο και στον φτωχό Λάζαρο, επεσήμανε την αναλγησία όσων έχουν ψυχρή καρδιά, απέναντι στο συνάνθρωπό τους και τις τιμωρίες που τους περιμένουν μετά θάνατον, αφού οι ίδιοι με τη συμπεριφορά τους στην παρούσα ζωή αυτοκαταδικάζονται.
Από την άλλη μεριά έχουμε το παράδειγμα του Αγίου Σπυρίδωνος, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, με την καρδιά του να πυρπολείται από αγάπη για το Χριστό. Βρισκόταν συνεχώς δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπό του, αλλά ακόμη και μετά την κοίμησή του συνεχίζει να βοηθά, όλους εκείνους που με πίστη καταφεύγουν σε εκείνον.

 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 

 
 
 
  
 

 
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου