Translate

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Tην μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης τελέσαμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου πόλεως, καθώς για μια ακόμη φορά ο ιστορικός ναός της βρίσκεται στην κατάρρευση και στην πλήρη εγκατάλειψη των ιδιοκτητών της. 
Τελέστηκε το πρωί Όρθρος μετά αρτοκλασίας  και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην “Νύμφη του Χριστού”, την Αγία Αικατερίνη, τη μνήμη της οποίας εορτάζει η Εκκλησία μας. Η Αγία Αικατερίνη έγινε κοινωνός τόσο της θύραθεν παιδείας, όσο και της Σοφίας του Θεού. Τόση ήταν η αγάπη της για τον Νυμφίο της ψυχής της, ώστε μαρτύρησε με το ίδιο της το αίμα, ομολογώντας τον Κύριό μας.
Οι Άγιοί μας, συνέχισε ο κ. Νεκτάριος, μας διδάσκουν με το βίο τους, πώς να κατανικήσουμε τα πάθη μας, με κορωνίδα αυτών, τον εγωϊσμό. Με την αποκοπή του ιδίου θελήματος και παραδομένοι στο θέλημα του Ουράνιου Πατέρα μας, καταργείται ο έσχατος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος.
Δυστυχώς όμως σήμερα, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης, οι άνθρωποι έχουν εκκοσμικευθεί, με αποτέλεσμα να συμβιβάζονται με τα κελεύσματα της εποχής, όπως π.χ η φιλαρέσκεια, η φιληδονία και κυρίως η εκμετάλλευση του ανθρωπίνου προσώπου παντοιοτρόπως.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να ομοιάσουν στην Αγία Αικατερίνη, κρατώντας στην καρδιά τους τον Ιησού Χριστό, και του χρόνου να λειτουργήσουμε στον ναό της.





 
 




























Δεν υπάρχουν σχόλια: