Translate

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Η Εορτή του Αγίου Ματθαίου στην Κέρκυρα


Τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου 2015 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ματθαίου στο ομώνυμο χωριό, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ Νεκταρίου.
Στο λόγο του ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στον Απόστολο και Ευαγγελιστή Ματθαίο, ο οποίος διέσωσε τα κοσμοσωτήρια γεγονότα της επί γης παρουσίας του Κυρίου μας, με κορωνίδα αυτών τη Σταυρική Θυσία και την Ανάστασή Του. Γεγονότα που ενδυναμώνουν την πίστη των Χριστιανών στον αποκεκαλυμμένο Υιό και Λόγο του Θεού, που χωρίζει την ιστορία της ανθρωπότητας με τη Γέννησή Του.
Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, έχοντας αγαθή προαίρεση ακολούθησε το Χριστό, όντας Τελώνης, εγκαταλείποντας το επάγγελμά του, το οποίο του απέφερε αρκετά υλικά αγαθά. Παρ’όλα αυτά επιλέγει να γίνει Μαθητής του Κυρίου, όπου και Τον καλεί στην οικία του, που βρίσκονταν και άλλοι Τελώνες, οδηγώντας τους στην εν Χριστώ ζωή.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι η σκληροκαρδία ημών των ανθρώπων, ιδιαίτερα στην εποχή μας έχει αθετήσει τόσο το λόγο, όσο και την παρουσία του Χριστού στον κόσμο.
Εν κατακλείδι ο κ. Νεκτάριος επανέλαβε πως οι μεγαλύτεροι ηλικιακά άνθρωποι υπέπεσαν σε λάθη, ως αποτέλεσμα της απομάκρυνσής τους από το Θεό και απευθυνόμενος στους νέους, ζήτησε να παραμείνουν κοντά στο Χριστό, μέσω της προσευχή τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια: