Translate

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στο χωριό Κρητικά Λευκίμμης

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο χωριό Κρητικά Λευκίμμης, όπου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε Αναγνώστη τον Αριστοτέλη Βλάσση, συνταξιούχο του ελεγκτικού συνεδρίου.
Ο κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του σχολίασε την Προς Εφεσίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, την οποία έγραψε μέσα από τη φυλακή. Διώχθηκε από τον κόσμο ο Απόστολος Παύλος για την αγάπη του προς το Χριστό, όπως ακριβώς αργότερα οι Μάρτυρες της πίστεώς μας, θεωρούμενοι ως εξτρεμιστικά στοιχεία, από την τότε εξουσία.
Ο Απόστολος Παύλος εκαυχάτο για τις διώξεις που υφίστατο, δοξολογώντας το Θεό. Λέει στους Εφεσίους να παραμείνουν ενωμένοι εν Πνεύματι Αγίω, ζώντας ειρηνικά και ανεχόμενοι ο ένας τον άλλο.
Σήμερα λοιπόν η παγκοσμιοποίηση, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, λειτουργώντας ως “οδοστρωτήρας” μαζοποιεί τους ανθρώπους, αλλιώνοντας τα χαρακτηριστικά των εθνών τους, όπως π.χ την ιστορία και την πίστη τους, χάριν της συναδέλφωσης. Τα συμφέροντα δυστυχώς αποτελούν το ρυθμιστή της ζωής μας. Όταν αυτά τα συμφέροντα συγκρούονται, δημιουργούνται οι πόλεμοι. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον δεν υπάρχει η αγάπη, η φιλαδελφεία και η ανοχή μεταξύ των ανθρώπων.
Τέλος ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να προβληματιστούν για όλα αυτά τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα παγκοσμιώς και μένοντας εδραίοι στην πίστη στον Ιησού Χριστό να αναχαιτήσουν την αντίχριστη λαίλαπα που μαστίζει την ανθρωπότητα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: