Translate

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΤΗΣ


Τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας 09 Νοεμβρίου 2015 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, επί τη εορτή του Αγίου Νεκταρίου, όπου άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος και ιερούργησε.
Επίσης συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτονήθηκε Ιεροδιάκονος ο πατήρ Γεώργιος Μπογδάνος, Κερκυραίος στην καταγωγή, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής των Αθηνών, έγγαμος με ένα τέκνο.
Ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στον πατέρα Γεώργιο ο Κύριος να τον ενισχύει στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και να οδηγήσει το λαό του Θεού στη σωτηρία και τη Θέωση.
Ακολούθως το θείο λόγο κήρυξε ο κ. Δωρόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ο Άγιος Νεκτάριος είναι ο Άγιος της Συγγνώμης και της Αγάπης. Συκοφαντήθηκε και αδικήθηκε δυστυχώς και από Ιεράρχες. Όμως με την αγνή του καρδιά και την κατά Χριστόν μίμηση τους συγχώρεσε, δίνοντάς μας το παράδειγμα και για σήμερα, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
Κλείνοντας ο κ. Δωρόθεος ευχήθηκε τα έτη του Μητροπολίτου Κερκύρας να είναι πολλά και να ορθοτομεί το λόγο της Αληθείας, μιμούμενος τον Άγιο του οποίου φέρει το όνομα.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος δέχθηκε τις ευχές του κλήρου και του λαού της νήσου.








































































Δεν υπάρχουν σχόλια: