Translate

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στον Ιερό Ναό Υ.Θ. Μαμάλων


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 ιερούργησε στον Ιερό Ναό Υ.Θ. Μαμάλων. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε Οικονόμο τον Εφημέριο του ναού πατέρα Ιωάννη Κλεφτάκη.
Ο κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Προς Εφεσίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, όπου ο Χριστός χαρακτηρίζεται ως η “ ειρήνη του κόσμου “. Με την Ενανθρώπισή Του ο Κύριός μας ενώνει όλα εκείνα που πριν ήταν διαιρεμένα. Συγκεκριμένα με την καταλλαγή και την ειρήνη Του ένωσε εκείνους που λάτρευαν μέσω του Μωσαϊκού Νόμου το Θεό και τους λεγόμενους Εθνικούς.
Συνεχίζοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως σήμερα δυστυχώς απουσιάζει από τις καρδιές των ανθρώπων το πνεύμα της ειρήνης, διότι οι άνθρωποι έχουν εξωβελίσει από τη ζωή τους το Χριστό, που είναι η ίδια η ειρήνη. Είναι παράδοξο το γεγονός ότι στο όνομά της, διεξάγονται πόλεμοι, ώστε να την εδραιώσουν ανα την οικουμένη. Επικρατεί η έπαρση, η φιλαυτία, η φιληδονία και η βλασφημία κατά του Θεού. Κοντολογίς βιώνουμε τις συνέπειες των επιλογών μας.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε πως με την ελπίδα και την εμπιστοσύνη μόνο στον Τριαδικό Θεό, η ανθρωπότητα θα επανενωθεί και θα ξαναβρεί το βηματισμό της, με την προϋπόθεση όμως της μετανοίας της.






Δεν υπάρχουν σχόλια: