Translate

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Η Εορτή των Αγίων Ιάσονος και Σωσιπάτρου


Την Τρίτη 3 Μαϊου 2016 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Ιάσονος και Σωσιπάτρου, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των Αγίων, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας ,Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Ο κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του υπογράμμισε ότι η Σταυρική θυσία και η Ανάσταση του Κυρίου μας δεν μαρτυρεί τίποτε άλλο, παρά τον τρόπο της κοινής μας Αναστάσεως και αποτελεί την ύψιστη ευλογία που έχουμε λάβει από Εκείνον. Σκοπός της ζωής του κάθε Χριστιανού είναι η οντολογική του ένωση με το Χριστό. Και αυτή η ένωση επιτυγχάνεται μέσω του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, όπου ο άνθρωπος γίνεται σύσσωμος και σύναιμος Χριστού. Αυτή την οντολογική ένωση δεν την είχαν ούτε οι πρωτόπλαστοι πριν την πτώση. Μέσω της Ενσάρκωσης όμως του δευτέρου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, ενώνεται ο άνθρωπος με το Θεό. Με αυτή την οντολογική ένωση υπερβαίνεται ο ίδιος ο θάνατος. Αυτό που ζητά από εμάς ο Κύριό μας είναι να του δώσουμε την καρδιά μας. Αντιθέτως εμείς έχουμε παραδώσει την καρδιά μας στην αμαρτία, με τον εγωισμό, την κακία και το μίσος κατά των υπολοίπων αδελφών μας.
Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος αναφερόμενος στους εορτάζοντες Αγίους Αποστόλους Ιάσονα και Σωσίπατρο, αλλά και στην Μάρτυρα Αγία Κερκύρα ανέφερε ότι αποτελούν τους καρπούς της θυσίας του Κυρίου μας επί του Σταυρού. Είναι οι άνθρωποι του Θεού που κοινωνούν οντολογικά με Εκείνον, Τον κηρύττουν στους άλλους ανθρώπους, αλλά και θυσιάζουν την ίδια τους τη ζωή για το Χριστό, αφού πιστεύουν βαθιά στην καρδιά τους, ότι αιτία της υπάρξεώς τους είναι ο Χριστός.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τους Αγίους και να μην μένουν στην μικρότητα, στην κακία και στο μίσος, αλλά να επιστρέψουν σε όλα εκείνα που δίδαξαν οι Άγιοι της Πίστεως. Και τότε με τη δύναμη της Πίστης και με τον σύνδεσμο της αγάπης, να προχωρίσουν στη ζωή τους.














Δεν υπάρχουν σχόλια: