Translate

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο



Το πρωί της Δεύτερης ημέρας του Πάσχα 2 Μαϊου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο.
Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο Άγιος Γεώργιος με τη θυσία του, έδωσε μαρτυρία της αγάπης και αφοσιώσεώς του στον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό. Όλοι οι Μάρτυρες πότισαν και ποτίζουν με το αίμα τους το “ δέντρο “, της Πίστεώς μας. Με την προσδοκία της Αναστάσεως και της αιωνιότητος δεν λογάριασαν τις απειλές και τους εκφοβισμούς των βασανιστών τους. Είναι η πίστη και η εκ βάθους καρδίας αγάπη στον Αναστάντα Χριστό, που ενδυναμώνει τους Μάρτυρες, να μην λογαριάζουν το θάνατο, διότι η προσωπική σχέση τους μετά του Θεού έχει αφαιρέσει και το τελευταίο εμπόδιο που κρατά τον άνθρωπο δέσμιο του φόβου, το θάνατο.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο Γεώργιο στην πίστη και την αγάπη του για τον Κύριό μας, μένοντας ενωμένοι με τον Αναστάντα Χριστό.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: