Translate

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Ο Εσπερινός της Αγάπης

Τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 1 Μαϊου 2016 στον Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας ,Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε στις εξής γλώσσες : Αγγλικά, Γαλλικά Γερμανικά Ιταλικά, Λατινικά, Σουηδικά, Αλβανικά, Ρωσικά, Ρουμανικά, καθώς και στην Ομηρική διάλεκτο.
Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του σημείωσε ότι η Λαμπροφόρος ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου, αποτελεί την κατ’εξοχήν ημέρα της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους, με την κατάργηση του θανάτου και την προοπτική της αιωνιότητος. Χρειάζεται ο Χριστιανός καθημερινά, όλο τον χρόνο, να βιώνει αυτή την ημέρα της Αναστάσεως. Να στρέψει τους οφθαλμούς του προς όλους τους αδελφούς του προς τον πάσχοντα και ασθενή, προς τον φυλακισμένο, προς τον ενδεή. Διότι αν αρκεστεί μονάχα στον εαυτό του, παύει να αποτελεί γνήσιο μαθητή του Κυρίου. Η ζωοποιός δύναμη του ανθρώπου είναι μια, η Χάρις που παρέχει ο Τριαδικός μας Θεός, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο κ. Νεκτάριος μοίρασε πασχαλινά αυγά προς τον κλήρο και το λαό.















Δεν υπάρχουν σχόλια: