Translate

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ


Τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στην Κασσιώπη επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2017. Στην Δ’ κατασκηνωτική περίοδο των κατασκηνώσεων φιλοξενούνται 115 κοπέλες που έχουν τελειώσει το Δημοτικό και είναι μαθήτριες στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, μαζί με 20 στελέχη που διακονούν το νεανικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.
Ο κ. Νεκτάριος χάρηκε τα τραγούδια και το κέφι των κοριτσιών, ενώ σε προσφώνησή του επεσήμανε ότι η Εκκλησία προσφέρει βιώματα αλήθειας, αγάπης και αυθεντικότητας στους νέους ανθρώπους. Ζούμε σε μία κοινωνία στην οποία το κοινοτικό πνεύμα, το μοίρασμα, η χαρά, η αγάπη, η προσφορά έχουν τεθεί στο περιθώριο ως αξίες. Το ίδιο και η αγάπη για την πατρίδα. Όσοι νέοι όμως επιμένουν να συναντιούνται στη ζωή της Εκκλησίας καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος δεν δίνει αλήθεια, όταν απουσιάζει ο Χριστός.
Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η νέα γενιά καλείται να αγαπήσει την πίστη και την πατρίδα και αυτό μόνο στην Εκκλησία μπορεί να επιτευχθεί. Το σχολείο προσφέρει γνώσεις, δεν ασχολείται όμως με το ήθος των παιδιών, παρεκτός αν υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτικοί που επιμένουν. Στην κοινωνία είναι πολλοί οι πειρασμοί. Όως στην εκκλησιαστική ζωή ο νέος μαθαίνει να διαχειρίζεται με γνώμονα την αλήθεια και την ευθύνη την ελευθερία του και παραμένει παιδί στην καρδιά.
Ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στην κατασκήνωση και τόνισε ότι με τα νέα έργα που γίνονται οι εγκαταστάσεις θα γίνουν σύγχρονες και τα παιδιά θα βρίσκουν νέες ευκαιρίες ψυχαγωγίας, άθλησης και επικοινωνίας.
450 παιδιά φιλοξενήθηκαν και φέτος στην Κασσιώπη, ενώ από τις 17 ως τις 28 Αυγούστου η Ιερά Μητρόπολις θα φιλοξενήσει 80 νέους από το Πατριαρχείο της Σερβίας.
  



Δεν υπάρχουν σχόλια: