Translate

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στoν εορτάζοντα Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Λευκίμμης



Τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 1 Ιουλίου 2017 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Αναπλάδων Λευκίμμης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Ακόμη ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Ιεροδιάκονο π. Γεώργιο Καποδίστρια, νομικό και υιό Ιερέως.
Στον λόγο του ο π. Γεώργιος ανέφερε ότι τα αισθήματα που τον κατακλύζουν είναι η ευθύνη, η αγωνία και το δέος, καθώς καλείται να οδηγήσει τους ανθρώπους, που του εμπιστεύεται ο Κύριος, στη σωτηρία. Το λειτούργημα αυτό στο Ιερό Θυσιαστήριο είναι τόσο φοβερό, αφού ακόμα και οι Άγγελοι δεν μπορούν να το τελέσουν. Αποτελεί την ύψιστη τιμή που δίδει ο Τριαδικός Θεός στον άνθρωπο.
Επιπλέον ο π. Γεώργιος αφού ευχαρίστησε τους οικείους του και τον Σεβασμιώτατο, ζήτησε από όλους να προσεύχονται στο Θεό, για την πνευματική του ενίσχυση.
Από την πλευρά του ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Άκτιστη Χάρις του Θεού καταξιώνει τον άνθρωπο, από τη στιγμή της βαπτίσεώς του και ολοκληρώνεται με το Μυστήριο της Ιερωσύνης. Ο Ιερέας αποστέλλεται από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό εις τον κόσμο, για να κηρύξει τον λόγο της αληθείας και να οδηγήσει τους ανθρώπους στη σωτηρία και στη Θέωση. Η αποστολή αυτή κάθε άλλο παρά απλή είναι. Οι Ιερείς ως αρνία εν μέσω λύκων αγωνίζονται για τη σωτηρία του λαού του Θεού, με την καθημερινή Σταυροαναστάσιμη μαρτυρία που δίδουν. Ιδιαιτέρως στη σημερινή εποχή, της πνευματικής πρωτίστως και υλικής – οικονομικής δευτερευόντως κρίσεως, η αποστολή των Ιερέων γίνεται δυσχερέστερη. Ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από τον Θεό, παραδώθηκε στην υλική ευμάρεια και αυτοθεώθηκε, με αποτέλεσμα να βιώνει τις καταστρεπτικές συνέπειες μιας τέτοιας συμπεριφοράς.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Γεώργιο Κύριος ο Θεός να τον ενισχύει στο έργο του και να μιμηθεί τον βίο των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού οι οποίοι απεστάλησαν από τον Χριστό για να διακονήσουν τους ανθρώπους και ήταν τόση η αγάπη τους που έδωσαν και το ίδιο τους το αίμα για Εκείνον.   
















Δεν υπάρχουν σχόλια: