Translate

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Αγία Γραφή και Ιερά Παράδοση

Στα πλαίσια των εσπερινών κηρυγμάτων της τοπικής μας Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2017 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος ομιλία με θέμα : “Αγία Γραφή και Ιερά Παράδοση”. Ομιλητής ήταν ο Πρωτ. Ευάγγελος Κούτρας.
Ο π. Ευάγγελος επεσήμανε ότι η σωτήρια αλήθεια που φανερώθηκε από τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό εκφράστηκε στην Αγία Γραφή και στην Ιερά Παράδοση. Αυτές οι δύο πηγές της Πίστεώς μας είναι η παρακαταθήκη που παρέδωσε ο Χριστός. Η Αγία Γραφή είναι προϊόν φωτισμού του Αγίου Πνεύματος, στους Προφήτες και στους Αποστόλους. Η Ιερά Παράδοση είναι όλα όσα εδίδαξε και παρέδωσε ο Ιησούς Χριστός, τα οποία δεν έχουν καταγραφεί στην Αγία Γραφή και είναι εξίσου απαραίτητα για την σωτηρία μας. Η Αγία Γραφή κατανοείται και ερμηνεύεται από τους Αγίους της Εκκλησίας μας και η Ιερά Παράδοση είναι το “κλειδί” για την ορθή ερμηνεία της Αγίας Γραφής. Οι αιρέσεις υποτιμούν την Αγία Γραφή, διότι δίνουν την δική τους ερμηνεία σε αυτήν και απορρίπτουν την Ιερά Παράδοση.

Καταλήγοντας ο π. Ευάγγελος σημείωσε ότι η  Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρεί ανόθευτη την Αγία Γραφή και βιώνει την ζωντανή παράδοση ως παρακαταθήκη του Χριστού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: