Translate

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Το ''ύστατο χαίρε'' στον Μητροπολίτη Μάνης κυρό Χρυσόστομο (ΦΩΤΟ)


Κάτω από βαρύ πένθος και μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης κλήρος και λαός αποχαιρέτησε τον μακαριστό Μητροπολίτη Μάνης κυρό Χρυσόστομο. Χθές το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου εψάλει η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες: Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος (τοποτηρητής της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης), Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, πρώην Άρτης Ιγνάτιος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Πατρών Χρυσόστομος, Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, Κορίνθου Διονύσιος, Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύρριλος, Φωκίδος Θεόκτιστος, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επισκόπου Μεθώνης Κλήμης.

Τους ύμνους της ακολουθίας απέδωσε πολυμελής χορός με μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λακωνίας ''Πέτρος ο Πελοποννήσιος'' υπό τη χοραρχία του πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού και προέδρου του Συλλόγου κ. Δερδελάκου.

Τον μακαριστό Μητροπολίτη Μάνης κυρό Χρυσόστομο αποχαιρέτησαν με εγκάρδιους και συγκινητικούς λόγους ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Μαραμπέας, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Γυθειατών Αττικής ''Η Κρανάη'' κ. Χατζηχαραλάμπους, μαθήτρια των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως, ο για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του και πιστός του ακόλουθος πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Μπολοβίνος και τέλος ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπιρνάκος.










































Μετά τον τελευταίο ασπασμό η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου εξήλθε του Μητροπολιτικού Ναού για να σχηματιστεί η πομπή μέχρι την είσοδο του λιμανιού της πόλεως, απ'όπου ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή μέχρι το σημείο ταφής, που ο ίδιος ο Ιεράρχης είχε επιλέξει, στα Καλύβια Γυθείου. Κατά την έξοδο της σορού ένστολοι Μανιάτες και Μανιάτισσες έψαλαν τον ύμνο της Μάνης, που ο ίδιος ο μακαριστός Μητροπολίτης έψαλε σε κάθε ευκαιρία.

Τιμές απέδωσαν αντιπροσωπείες των σχολείων όλων των βαθμίδων που εδρεύουν στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης, τιμητικό στρατιωτικό άγημα από το 3ο Τάγμα ΚΕΕΜ Γυθείου και νεαρές κοπέλες από τον Λαογραφικό Σύλλογο ''Λύδα'' που έρραναν το δρόμο με ροδοπέταλα κατά τη διάρκεια της πομπής. Την πομπή συνόδευσαν με πένθιμα εμβατήρια η φιλαρμονική του Δήμου Ανατολικής Μάνης και η στρατιωτική φιλαρμονική της 4ης Μεραρχίας Πεζικού Τριπόλεως.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αραχωβίτης και Δαβάκης, ο Βουλευτής Αττικής κ. Κασσιδιάρης, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Νικολόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Φιλιππάκος, οι Δήμαρχοι Δυτικής Μάνης κ. Μαραμπέας και Καλαμάτας κ. Νίκας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Στρατηγάκος, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου υποστράτηγος κ. Τριγώνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας ταξίαρχος κ. Μαρουδάς, ο Λιμενάρχης Γυθείου πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, ο αναπληρωτής Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου πυραγός κ. Γραφάκος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, ιερείς, μοναχοί και μοναχές από πολλές Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και πλήθος κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: