Translate

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Με λαμπρότητα πανηγυρίσαμε την Αγία Αικατερίνη στην ενορία μας


Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, στην πόλη της Κέρκυρας.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην “Νύμφη του  Χριστού”, την Αγία Αικατερίνη, τη μνήμη της οποίας εορτάζει η Εκκλησία μας. Η Αγία Αικατερίνη έγινε κοινωνός τόσο της θύραθεν παιδείας, όσο και της Σοφίας του Θεού και γι’αυτό ονομάστηκε πάνσοφος. Τόση ήταν η αγάπη της για τον εράσμιο της ψυχής της, ώστε μαρτύρησε με το ίδιο της το αίμα, ομολογώντας τον Κύριό μας.

Δυστυχώς  σήμερα, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, η εποχή μας είναι ανάλογη εκείνης που έζησε η Αγία Αικατερίνη. Η ειδωλολατρεία επελαύνει με διάφορα προσωπεία, οι άνθρωποι έχουν εκκοσμικευθεί και κυριαρχούν η  φιλαυτία, η φιληδονία και κυρίως η εκμετάλλευση του ανθρωπίνου προσώπου παντοιοτρόπως.

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την μεγάλη του πικρία, αλλά και λύπη, για το γεγονός ότι μετά την παρέλευση αρκετών ετών, δεν έχει επισκευαστεί ακόμη ο ιστορικός ναός της Αγίας Αικατερίνης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, απετέλεσε Μετόχι της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά. Για την επίλυση αυτού του θέματος η τοπική Εκκλησία εμπαίζεται διαχρονικά  από τους υπευθύνους (Ο ναός ανήκει στον Δήμο της Κέρκυρας).

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τον βίο της Αγίας Αικατερίνης, κρατώντας στην καρδιά τους τον Ιησού Χριστό.
 
































Δεν υπάρχουν σχόλια: