Translate

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος


Τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου 2017 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρούσε κ. Ναούμ, εκ Βουλγαρίας και συγχοροστατούντων των  Μητροπολιτών Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα και του επιχώριου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκταρίου, επί τη αναμνήσει της σωτηρίας της Κέρκυρας, από την πανώλη το έτος 1673, με τη θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος.  
Ο κ. Νεκτάριος καλωσόρισε τους δύο Μητροπολίτες στο νησί. Για τον μεν Πανιερώτατο Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάββα, τόνισε ότι διαποιμαίνει την επισκοπή που διηκόνησε ο Άγιος Σπυρίδων και που σήμερα βρίσκεται υπό την κατακτητική μπότα του αιώνιου εχθρού των Ελλήνων, των Τούρκων. Ο Άγιος συνδέει τα δύο νησιά την Κέρκυρα και την Κύπρο, το δυτικότερο και το ανατολικότερο άκρο του Ελληνισμού.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος  αναφερόμενος στον κ. Ναούμ σημείωσε ότι τους συνδέει πολύχρονη φιλία, όταν ο Μητροπολίτης Ρούσε, όντας τότε Ιερέας, έμαθε την Ελληνική γλώσσα στην Ιερά Μονή Ξενιάς.
Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι ο λαός της Κέρκυρας είναι ευγνώμων προς τον Προστάτη του, Άγιο Σπυρίδωνα, για το πλήθος των ευεργεσιών του. Οι θαυματουργικές επεμβάσεις του Αγίου είναι καθημερινές. Εκείνος μέσω των πρεσβειών του στον Κύριο κρατά όρθιους τους Κερκυραίους, στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, όπου η πίστη στον Χριστό πολεμείται. Εις πείσμα όμως των αντίθεων αυτών  ενεργειών, ο λαός μας αντιλαμβάνεται  ότι μόνο η πίστη στον Τριαδικό Θεό και στους Αγίους Του, τον σώζει, υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρούσε κ. Ναούμ τόνισε ότι οι πιστοί στην Βουλγαρία ευλαβούνται πολύ τον  Άγιο Σπυρίδωνα.  Αυτή ακριβώς η πίστη στον Θεό και στους Αγίους Του έδωσε δύναμη σε όλους αυτούς τους λαούς, οι οποίοι υπέφεραν και πολλοί μαρτύρησαν, από τα άθεα κομμουνιστικά καθεστώτα. Η Εκκλησία του Χριστού αναγεννήθηκε από το αίμα αυτών των μαρτύρων και θριάμβευσε.
Καταλήγοντας ο κ. Ναούμ προέτρεψε τους πιστούς να διατηρούν ζωντανή κοινωνία με τον Τριαδικό Θεό.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: