Translate

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΤΗΝ 14-10-2016


ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, οι οποίοι συμμετείχαμε υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου, σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 στις εργασίες του 14ου Ιερατικού Συνεδρίου της τοπικής μας Εκκλησίας, αφού ακούσαμε τις εισηγήσεις και συζητήσαμε επισταμένως, ψηφίζουμε και εγκρίνουμε τα εξής:
1. Με ιδιαίτερη ανησυχία σημειώνουμε την συνδυασμένη επίθεση κατά της ελληνορθοδόξου ταυτότητος του λαού μας η οποία συντελείται τα τελευταία χρόνια. Αποκορύφωμα αυτής της επίθεσης είναι η μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε μάθημα συγκρητιστικό και θρησκειολογικό, με πρόσχημα την μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική. Αλλά και η υποβάθμιση του μαθήματος των αρχαίων Ελληνικών, όπως επίσης και η της Ιστορίας, δείχνουν την ενορχηστρωμένη προσπάθεια τόσο της πολιτείας, όσο και διαφόρων κύκλων που ελέγχουν την εξουσία, να αποδομήσουν την ταυτότητα της πατρίδας μας, να καταστήσουν την Ελλάδα άθροισμα πληθυσμών και όχι λαό με ρίζες και στηρίγματα. Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις προσπάθειες. Είμαστε στο πλευρό της Εκκλησίας της Ελλάδος στον αγώνα να διασωθεί η ταυτότητά μας και να μην υποστούν τα παιδιά μας μία πρωτοφανή αλλοτρίωση της πίστης, του ήθους, της ιστορίας και του πολιτισμού μας και αποφασίζουμε να ενημερώσουμε τους πιστούς που ανήκουν στην τοπική Εκκλησία και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο για τη θέση μας αυτή.
2. Καθώς θυμόμαστε τα προφητικά λόγια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου στο τελευταίο του μήνυμα ότι χρειαζόμαστε αντίσταση και ανάκαμψη δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι αντισταθούμε με τον λόγο, το παράδειγμά μας, την ποιμαντική μας προσπάθεια, αλλά και την αφύπνισή μας στα όσα τεκταίνονται και καλούμε τον πιστό λαό μας να μην ολιγωρήσει. Η πολιτεία οφείλει να λαμβάνει υπόψιν της τη θέληση του λαού μας και όχι να αποφασίζει ερήμην τον θρησκευτικό αποχρωματισμό του. Νέοι και μεγαλύτεροι συσπειρώνονται γύρω από την Εκκλησία και μας δείχνουν ότι δεν επιθυμούν την παράδοσή μας στην πνευματική φτώχεια. Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι να παλέψουμε και για την ανάκαμψη του λαού μας από αυτήν την πνευματική φτώχεια, να διαφωτίσουμε και να αφυπνίσουμε συνειδήσεις και να αγωνιστούμε ώστε να μη ξεριζωθεί η συνείδηση της παράδοσης και του ελληνισμού.
3. Ζητούμε από όλους τους πιστούς να κάνουμε από κοινού στροφή στην πνευματικότητα, στροφή στον αγώνα της πίστης, της προσευχής, της άσκησης, να πυκνώσουμε την συμμετοχή στη λειτουργική ζωή της πίστης και την ίδια στιγμή με επίγνωση της μέχρι τώρα πορείας μας να πορευτούμε εν μετανοία.
4. Καλούμε τους θεσμούς του τόπου μας, τους βουλευτές, τους φορείς της αυτοδιοίκησης, τους εκπαιδευτικούς και όλους όσους έχουν λόγο στην τοπική κοινωνία να ευαισθητοποιηθούν. Κυρίως τους γονείς, οι οποίοι καλούνται να αντιδράσουν στην επιχειρούμενη αλλοτρίωση της παιδείας μας. Άνθρωποι χωρίς ταυτότητα γίνονται καταναλωτές, πελάτες ενός συστήματος χωρίς ελπίδα και χωρίς μνήμη, το οποίο αποπνέει την αποφορά του θανάτου και όχι της ζωής.
Εργασία για επιστροφή στην πίστη και στις αξίες της ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μας είναι το μήνυμά μας, αντίσταση και ανάκαμψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: