Translate

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ο Σεβασμιώτατος στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Γουβιών

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στα Γουβιά.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή, επεσήμανε ότι ο χρυσός κανόνας που έδωσε ο Κύριός μας σε εμάς τους ανθρώπους, να κάνουμε δηλαδή στους υπολοίπους ό,τι θέλουμε και εκείνοι να κάνουν σε εμάς και τανάπαλιν, αποτελεί τον τρόπο συμπεριφοράς μας στην κοινωνία που ζούμε. Ακόμη ο Χριστός τονίζει ότι αν κανείς αγαπά μόνο εκείνους που τον αγαπούν, δεν διαφέρει από αυτούς που δεν πιστεύουν στον αληθινό Θεό. Ο Χριστιανός αντιθέτως υπερβάλλει εαυτόν και καλείται να έχει την τελεία αγάπη, να προσεύχεται δηλαδή πρωτίστως για όσους τον μισούν και τον αδικούν, μιμούμενος τον Αρχηγό της Πίστεώς μας. Αυτή ακριβώς είναι η υπέρβαση της ζωής μας.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος αναρωτήθηκε πόσο υπολοιπόμαστε σε αγάπη και φιλανθρωπία έναντι του Θεού. Στόχος του πιστού δεν είναι άλλος από την ένωσή του με τον Ιησού Χριστό, τη Θέωση, με τη συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, κορωνίδα των οποίων αποτελεί η Θεία Ευχαριστία, η εως θανάτου δηλαδή αγάπη του Κυρίου για το πλάσμα Του.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε ότι μόνο η παρουσία του Θεού δίνει νόημα στη ζωή του ανθρώπου. Αντιθέτως η αποξένωση από τη ζωή της Χάριτος οδηγεί στον πνευματικό θάνατο.
 







Δεν υπάρχουν σχόλια: