Translate

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Το ποσό του 1.300.000 ευρώ διατέθηκε για το έργο της Ι.Μ. Κερκύρας το 2017


Κληρικολαϊκή σύναξη έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου 2018 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα» στην Κέρκυρα. Κατ’ αυτήν ευλογήθηκε  η Βασιλόπιτα και παρουσιάστηκε ο  Οικονομικός και Διαχειριστικός Απολογισμός τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και των Ιδρυμάτων της, όσο και του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως, από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Κερκύρας. Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος βρίσκεται στην Αθήνα, λόγω συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.  Σύμφωνα με τα στοιχεία για το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ιεραποστολικό έργο διατέθηκαν το 2017 περίπου 1.300.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας στο λαό του Θεού.
Ο π. Θεμιστοκλής αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, σημείωσε ότι η φιλανθρωπία είναι μίμηση Χριστού, είναι η απάντηση στις προκλήσεις του καιρού μας περί της χρησιμότητας της Εκκλησίας. Η φιλανθρωπία αποτελεί αφορμή για κινητοποίηση του λαϊκού στοιχείου και ξεκινά από την Λειτουργική ζωή. Αγκαλιάζει τον σύνολο άνθρωπο και όχι μόνο την υλική πλευρά της ζωής του, αλλιώς η φιλανθρωπία γίνεται ακτιβισμός. Φιλανθρωπία είναι η συγχώρεση, είναι η προσευχή, είναι η διακονία του λόγου, το ραδιόφωνο, οι εκδόσεις, οι κατασκηνώσεις, η κατήχηση, κοντολογίς κάθε έργο σπουδής και παιδείας.
Επιπροσθέτως ο π. Θεμιστοκλής επεσήμανε ότι ένα πιάτο φαγητό ιδίως στους καιρούς μας έχει μεγάλη αξία, με τα δέματα που προσφέρονται καθημερινά στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της τοπικής Εκκλησίας. Φυσικά κορωνίδα όλων των ανωτέρω είναι η αδιάκριτη προς όλους αγάπη, η κένωση του εαυτού και η προσφορά προς τον πλησίον.

Καταλήγοντας ο π. Θεμιστοκλής ευχαρίστησε Κληρικούς και λαϊκούς για την μεγάλη προσφορά τους στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως που είναι η σωτηρία και διακονία των ανθρώπων.









Δεν υπάρχουν σχόλια: