Translate

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ


Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, για τους Τρεις Ιεράρχες, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Στην Θεία Λειτουργία προσήλθαν ο Περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Κώστας Γκούσης, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου παλιάς πόλης, με τους δασκάλους τους,  αντιπροσωπείες του 4ου, 6ου και 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας, με τους συνοδούς καθηγητές τους, καθώς επίσης και άλλα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού.
Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αφού εξέφρασε την μεγάλη του χαρά, αλλά  και συγκίνηση για την προσέλευση των μαθητών στην Θεία Λειτουργία, εξήρε το θάρρος που επέδειξαν οι δάσκαλοι και καθηγητές, αγνοώντας την επιβολή της αργίας από πλευράς Υπουργείου, για την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, η οποία εορτή ειρήσθω εν παρόδω έχει καθιερωθεί από τον 11ο αιώνα !
Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος παίρνοντας αφορμή από το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, ζήτησε από τα παιδιά αφενός μεν το φως του Χριστού μας να το μεταλαμπαδεύουν στους υπόλοιπους ανθρώπους και αφετέρου να κρατούν μέσα στην καρδιά τους την αγάπη για την Ελλάδα μας, την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Η πίστη στον Χριστό και η φιλοπατρία κράτησαν όρθιο το γένος μας, στο διάβα των αιώνων.
Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε στους μαθητές και στους  εκπαιδευτικούς, ο Κύριός μας δια πρεσβειών πάντων των Αγίων να δίδει φώτιση σε όλους.
Για  τους Τρεις Ιεράρχες και την προσφορά τους στην Παιδεία ομίλησε ο κ. Κωνσταντίνος Μουμούρης, φιλόλογος-καθηγητής στο 1ο Λύκειο Κερκύρας, ο οποίος και στηλίτευσε την πολεμική που δέχεται η Παιδεία των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να τονιστεί τέλος η μεγάλη προσέλευση των μαθητών στο Ποτήριον της Ζωής.















Δεν υπάρχουν σχόλια: