Translate

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στην Ι.Μ. Κερκύρας


Τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου 2018 στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ναό του Αγίου Αντωνίου πόλεως, ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, με την παρουσία πλήθους πιστών.
Στο λόγο του ο κ. Νεκτάριος ανέφερε ότι ο Άγιος Αντώνιος χαρακτηρίζεται από την Εκκλησία μας Μέγας, διότι ευαρέστησε με την ασκητική του ζωή τον Τριαδικό Θεό και ο Χριστός τον αντιδόξασε. Ο Άγιος Αντώνιος ασκήτευσε στην έρημο της Αιγύπτου, διδάσκοντας με το παράδειγμα της ζωής του και γι’αυτό ονομάζεται και “καθηγητής της ερήμου”, χαράσσοντας τον πνευματικό δρόμο, στην ζωή κάθε Χριστιανού. Άκουσε την φωνή της συνειδήσεώς του, εγκατέλειψε τα εγκόσμια και τα υλικά αγαθά, πολέμησε τον πειρασμό και αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στον Ιησού Χριστό.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, τόνισε ότι ο Άγιος Αντώνιος είχε αγαθή συνείδηση, βίωσε δηλαδή  και κατενόησε την παρουσία του Θεού στην ζωή του. Δυστυχώς στη σημερινή εποχή η πλειοψηφία των ανθρώπων κωφεύουν ηθελημένα στην φωνή της συνειδήσεώς, διάγοντας μια ζωή ασυνείδητη, μια ζωή μέσα στην ακαταστασία, χωρίς Θεό, όπου τα πάντα επιτρέπονται, ώστε να ικανοποιηθεί η φιλαυτία και ο ναρκισσισμός του ανθρώπου.
Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας κάλεσε τους πιστούς να ανοίξουν τα πνευματικά τους ώτα, ευχόμενος ο Άγιος Αντώνιος να σκεπάζει  και να προστατεύει τη ζωή των πιστών, ώστε να ζουν μέσα στην ενότητα της Πίστεως και την κοινωνία της αγάπης.   













Δεν υπάρχουν σχόλια: