Translate

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κερκύρας


Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος και χειροτόνησε Ιερέα τον Αρχιδιάκονο π. Νεκτάριο Μπόκο.
Ο π. Νεκτάριος ανέφερε, μετά βαθυτάτης συγκινήσεως, στον λόγο του ότι μπροστά στο μέγα Μυστήριο της Ιερωσύνης η γλώσσα  του σιγεί , ο νους του ωχριά και η καρδία του τρέμει. Τα μόνα λόγια που μπορεί να εκστομίσει είναι άπειρη ευγνωμοσύνη και δοξολογία προς τον Πανάγιο Θεό και ευχαριστίες τόσο στον Σεβασμιώτατο - που βρέθηκε δίπλα του για τέσσερα χρόνια - και στον Ιερό Κλήρο, όσο και στο πλήρωμα της Εκκλησίας της Κερκύρας, που από την πρώτη στιγμή πρόσφεραν την αγάπη τους.
Ο Μητροπολιτής Κερκύρας απευθυνόμενος στον π. Νεκτάριο, τόνισε ότι όσα και αν διδαχθεί κανείς μέσα από τις επιστήμες και την Θεολογία, όλα αυτά δεν αρκούν, ώστε να συμπληρώσουν την Θεϊκή εμπειρία, την οποία βιώνει ένας Ιερέας ενώπιον της Αγίας Τραπέζης. Η κλήση στον καθένα προέρχεται από τον Χριστό. Εκείνος απευθύνει το κάλεσμα, Εκείνος δεσμεύει την καρδιά μας, τον νου μας, ολάκερα τα αισθητήριά μας.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος,  που και η πατρίδα μας και η Εκκλησία μας ταράσσεται, από δυνάμεις σκοτεινές, από κέντρα εγχώρια, αλλά και ξενικά, που έχουν ως  μοναδικό στόχο να αφανίσουν τα πάντα στην ζωή του ανθρώπου, χρειάζεται να έχουμε Ιερείς με πνεύμα θυσίας και προσφοράς, που θα επανευαγγελίσουν τον λαό του Θεού.
Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε ότι η Ιερωσύνη είναι όντος πολύ μεγάλο αξίωμα. Αλλά είναι συνάμα μια Σταυρωμένη ζωή. Καλείται ο καθένας να ακολουθήσει τον ανηφορικό δρόμο του Γολγοθά, για να  φθάσει στην Ανάσταση. Προσφέρει τον εαυτό του ολόκληρο στον Θεό και στο ποίμνιό του. Αυτή την οδό ακολούθησαν όλοι οι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Τόσο ο  Επίσκοπος, όσο και ο Ιερέας δεν ζουν  για τον εαυτό τους, ζουν για τον Θεό και για τους ανθρώπους. Ο Ιερέας καθίσταται να ανακαινίσει με τον λόγο του όλους τους ανθρώπους. Χωρίς λόγο, χωρίς έργο, χωρίς συμπαράσταση στους ανθρώπους, τίποτα δεν μπορεί να γίνει κατορθωτό. Από την άλλη μεριά ο δρόμος του Ιερέα δεν είναι εύκολος, τουναντίον. Ακούει κατακρίσεις και ζηλοφθονίες. Οι κακεντρεχείς άνθρωποι και κυρίως ο πειρασμός φιμώνονται μόνο από το έργο που έχει να παρουσίασει ο Ιερέας.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Νεκτάριο Κύριος ο Θεός να τον χαριτώνει, δίδοντάς του δύναμη, στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, μαζί με τις προσευχές του πατέρα του π. Δημητρίου, της πρεσβυτέρας μητέρας του, της συζύγου του και όλων των υπολοίπων οικείων του.































  






  




  












Δεν υπάρχουν σχόλια: