Translate

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Οικονομικός Απολογισμός για το έτος 2015 της Ι.Μ. Κερκύρας


Το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο οικονομικός απολογισμός για το έτος 2015 της Ι.Μ. Κερκύρας, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων “ Η Πλατυτέρα “. Προηγήθηκε η ευλόγηση και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του ανέφερε ότι η Εκκλησία ακολουθεί το παράδειγμα του φιλανθρώπου Κυρίου μας, ο οποίος μάς κάλεσε στο πρόσωπο του κάθε συνανθρώπου μας να βλέπουμε τον Ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι η φιλανθρωπία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ζωή της Εκκλησίας, με τη Θεολογία της, την οδό της σωτηρίας, διότι είναι η κατεξοχήν έκφραση της αγάπης.
Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε πως η Εκκλησία ασκεί τη φιλανθρωπία στην ενοριακή ζωή. Πλησίον είναι πρώτα απ’όλα ο πιστός. Αυτός που ζει την ενοριακή ζωή. Αυτός που γνωρίζουμε και μπορούμε και πρέπει να μετέχουμε, τόσο στη χαρά, όσο και στη λύπη του. Δυστυχώς σήμερα αυτό δεν υφίσταται. Πολλοί άνθρωποι βλέπουν την Εκκλησία ως μια τράπεζα, από την οποία αντλούνε χρήματα και βοήθεια, αλλά δεν έχουν τη διάθεση να μετέχουν στη ζωή Της.
Η φιλανθρωπία, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, είναι και υλική και πνευματική. Πνευματική φιλανθρωπία είναι η Θεία Λειτουργία, η Εξομολόγηση, το κήρυγμα, η κατήχηση, η νεότητα, το ραδιόφωνο κ.ά. Είναι με λίγα λόγια η διακονία του συνανθρώπου με σκοπό τη σωτηρία. Ακόμη η Εκκλησία αγωνίζεται και στην υλική φιλανθρωπία και ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει την κριτική από εκείνους που δεν την αγαπούν, αλλά τη θέλουν μόνο για να σβήνει τις κοινωνικές εντάσεις. Και όποτε μπορούν, τη φορολογούν άγρια, την αμφισβητούν, την απορρίπτουν και δεν την σέβονται.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ανακοίνωσε τον απολογισμό του 2015, ευχαριστώντας για τη βοήθειά τους, τόσο τους Ιερείς, όσο και τους λαϊκούς συνεργάτες, που διακονούν άοκνα και εθελοντικά στις ενορίες και στα συσσίτια της Ι.Μ., προσφέροντας καθημερινά ανακούφιση στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Το συνολικό ποσό που ξόδεψε η Μητρόπολη στο φιλανθρωπικό, ιεραποστολικό και κοινωνικό της έργο το 2015 ( με το Ι.Π. του Αγίου Σπυρίδωνος και το Ι.Χ.Π.) ανέρχεται στο 1.929.000 ευρώ. Ακόμα 60.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν από τον Έρανο της Αγάπης 2015.








Δεν υπάρχουν σχόλια: