Translate

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η Εορτή του Αγίου Αρσενίου στην Λευκίμμη


Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ι.Ν. του Αγίου Αρσενίου στη Λευκίμμη.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως αιώνιος Αρχιερέας είναι ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, όπου με τη Σταυρική Του θυσία, μάς άνοιξε το δρόμο της Χάριτος και της Κοινωνίας με τον Ουράνιο Πατέρα μας. Αυτό το δρόμο της Χάριτος ακολούθησε και ο Άγιος Αρσένιος Μητροπολίτης Κερκύρας, πριν δέκα αιώνες. Έζησε μια ζωή αγιασμένη και αναδείχθηκε τύπος του Μεγάλου Αρχιερέως Χριστού. Πρόσφερε την αναίμακτη Θεία Λειτουργία, αγιάζοντας τους ανθρώπους και δείχνοντας το δρόμο για τον ουρανό.
Ακολούθως ο κ. Νεκτάριος τόνισε πως στη σημερινή εποχή έχουμε χάσει τον πνευματικό μας προσανατολισμό, υπενθυμίζοντας πως ο άνθρωπος έχει αλλάξει τη ροή της ζωής του και από τη φυσική κατάσταση στην οποία κατανοούσε την τιμή στο ανθρώπινο πρόσωπο, σήμερα καυχάται για την υποτίμηση αυτού του προσώπου.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος αναρωτήθηκε αν στις παλαιότερες εποχές έκαιγαν τους νεκρούς, θα είχαμε εμείς σήμερα την ευλογία των χαριτόβρυτων λειψάνων των Αγίων μας ; Γι’αυτό το λόγο η Αγία μας Εκκλησία επιμένει και λέει να ενταφιάζουμε τους κεκοιμημένους, γιατί ακριβώς πιστεύουμε στην εκ νεκρών Ανάσταση.
Εν κατακλείδι ο Σεβασμιώτατος επέστησε την προσοχή στους μεγαλύτερους ηλικιακά, λέγοντας πως εκείνοι είναι οι υπεύθυνοι να διδάξουν τους νεότερους, μεταλαμπαδεύοντάς τους την Πίστη του Χριστού την Αγία, την οποία και παρέλαβαν με τη σειρά τους, από τους δικούς τους προγόνους.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Λιτανεία του οστού εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρσενίου, στην οποία προεξήρχε ο κ. Νεκτάριος.












Δεν υπάρχουν σχόλια: