Translate

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ο Σεβασμιώτατος στον Άγιο Ιωάννη Λάζο


Το πρωί της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη Λάζου.
Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στην Προς Τιμόθεον Επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Μια Επιστολή κατατοπιστική αφ’ενός μεν για τον ίδιο τον Επίσκοπο Εφέσου Τιμόθεο και αφετέρου κατατοπιστική ως προς την Επισκοπική του διακονία έναντι των ανθρώπων και κατά των αιρέσεων. Λέει λοιπόν ο Απόστολος Παύλος ότι ο λόγος τον οποίο διακονούμε είναι αληθινός και γι’αυτό πολλοί μάς θεωρούν ανόητους, αλλά εμείς επιμένουμε διότι έχουμε ελπίσει στον Ζωντανό Θεό. Και αυτή ακριβώς η ελπίδα μας κρατά δυνατούς έναντι των δοκιμασιών.
Αντιθέτως σήμερα, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, εξαιτίας του ορθολογισμού και του ουμανισμού, ο κόσμος μας δικαιολογεί τον εαυτό του σε ό,τι πράττει, προβάλλοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτοαμνηστεύεται . Το γεγονός αυτό οδηγεί στην ανηθικότητα, όπου δεν υπάρχει κανένας φραγμός. Ακόμη ο σημερινός άνθρωπος ελπίζει σε αυτούς που έχουν ισχύ, τους κοσμοκράτορες, οι οποίοι ευαγγελίζονται άμεσες και μαγικές λύσεις για τα ανθρώπινα προβλήματα. Επιπροσθέτως η κοινωνία μας ελπίζει στα εργαλεία του σύγχρονου πολιτισμού, όπως λ.χ. στην ιατρική για την ίαση των σωματικών ασθενειών, στην τεχνολογία, όπου μέσω αυτης εξυπηρετούνται ανάγκες και τέλος στην κοσμική γνώση, για την καλλιέργεια του πνεύματος. Όλα όμως τα ανωτέρω δεν προσφέρουν ούτε την αιωνιότητα, ούτε την υπέρβαση του θανάτου, δηλαδή την Ανάσταση.
Εν κατακλείδι ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να ελπίζουν μόνο στον Ζώντα Κύριό μας και τους κάλεσε να επιστρέψουν στο δρόμο του Χριστού, που οδηγεί στη θέωση και τη σωτηρία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα του Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννου.






 


Δεν υπάρχουν σχόλια: