Translate

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Ο Σεβασμιώτατος στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου στον Αγρό


Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου στο χωριό Αγρός.
Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος έκανε αναφορά στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας , στην Προς Εφεσίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, όπου λέγει στο μαθητή του τον Τιμόθεο, ενώ βρισκόταν φυλακισμένος, πως τήρησε την αληθινή πίστη και ολοκλήρωσε την πορεία του, μια πορεία δύσκολη, γεμάτη διωγμούς, που οδηγεί όμως στην Όντως Ζωή, στην κοινωνία με τον Κύριό μας.
Όταν ο άνθρωπος χαριτώνεται δια των Μυστηρίων της Αγίας μας Εκκλησίας, τότε βαδίζει πραγματικά τον δρόμο που χάραξε ο ίδιος ο Θεός στη ζωή του, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος. Η πίστη είναι δύναμη εσωτερική που μεταμορφώνει τον άνθρωπο, συμπλήρωσε.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας κάλεσε τους πιστούς να διαγράψουν το παρελθόν και να κάνουν μια νέα αρχή στην πνευματική τους πορεία, με την προσευχή, τη μελέτη του λόγου του Θεού, αλλά και με τη συμμετοχή στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας, οδηγούμενοι στην εν Χριστώ κοινωνία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: