Translate

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Η Εορτή του Αγίου Γρηγορίου στο Μαράσλειο Ίδρυμα,

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρασλειο κερκυρας

Τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου 2016 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εις Μνήμην του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, στον Πανηγυρίζοντα Ι.Ν. του Αγίου Γρηγορίου στο Μαράσλειο Ίδρυμα, το οποίο αποτέλεσε Ορφανοτροφείο κατά το παρελθόν και σήμερα στεγάζει τις υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας.
Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος αναφερόμενος στον Άγιο Γρηγόριο το Θεολόγο, σημείωσε ότι και εκείνος ως αρχιερέας μιμήθηκε το Μεγάλο Αρχιερέα Χριστό, ο οποίος υπήρξε όσιος, άκακος και αμίαντος, θυσιαζόμενος επί του Σταυρού για να σώσει τον σύμπαντα κόσμο. Οι μετέπειτα Ιερείς και Αρχιερείς τελούν την αναίμακτη θυσία του Κυρίου, προς αγιασμό και σωτηρία του πληρώματος της Αγίας μας Εκκλησίας.
Ο Άγιος Γρηγόριος, συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος, αποτελεί τον “ υψιπετή αετό “ της Ορθοδόξου Θεολογίας, ως διάττοντας αστέρας του νοητού στερεώματος, μαζί με τους υπόλοιπους Αγίους Πατέρες. Έλαβε υψηλή παιδεία τόσο την κατά Θεόν, όσο και την θύραθεν. Συνασκήτευσε στον Πόντο μαζί με το Μεγάλο Βασίλειο, όπου μέσα από την προσευχή και τη νηστεία έβρισκε το Χριστό. Όταν κανείς βγαίνει από τον εαυτό του, τότε βρίσκει το ζητούμενο της ίδιας της υπάρξεώς του που δεν είναι άλλο από το ίδιο το Δημιουργό του.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε πως ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να βρεί τον προσανατολισμό του, μονάχα μέσα από το Θεό, χωρίς να έχει αυταπάτες και να στηρίζεται σε ανθρώπινες υποσχέσεις, ευχόμενος ο Άγιος Γρηγόριος να μας δείξει το δρόμο της Θεολογίας, ώστε να φωτιστεί και η πορεία της δικής μας ζωής.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Κτιτόρων του Μαρασλείου Ιδρύματος.















Δεν υπάρχουν σχόλια: