Translate

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γαρίτσης

Το απόγευμα της Μ. Δευτέρας 25 Απριλίου 2016 τελέστηκε η Ακολουθία του Νυμφίου, στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος στη Γαρίτσα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ίδιον κάθε εποχής μέσα στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι η υποκρισία των ανθρώπων. Έτσι και στους χρόνους της επί γης παρουσίας του Κυρίου μας, επικρατούσε η υποκρισία. Τρανά παραδείγματα αποτελούσαν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, κατά των οποίων ο Χριστός εξαπέλυσε τα φοβερά “ουαί”. Ενώ τηρούσαν κατά γράμμα διάφορες διατάξεις του Μωσαϊκού Νόμου, εντούτοις κατέκριναν τους συνανθρώπους τους και με κομπασμό υπερηφανεύονταν, ότι εκείνοι αποτελούν τους εκλεκτούς του Θεού.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος αναφερόμενος στη σημερινή εποχή τόνισε ότι και οι σύγχρονοι άνθρωποι δυστυχώς φορούν προσωπείο και συμπεριφέρονται υποκριτικά. Είναι αυτή η υποκρισία, που αποξένωσε τους ανθρώπους και δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο, αλλά τουναντίον επικρατεί η καχυποψία και ο φόβος. Όλα τα ανωτέρω έρχονται σε αντιδιαστολή με την κοινωνία αγάπης του Τριαδικού Θεού μας. Ο Κύριός μας αναφέρει ότι Εκείνος είναι ο Πατέρας μας και εμείς αποτελούμε τα παιδιά Του. Έχουμε το ύψιστο προνόμιο να μας έχει υιοιθετήσει ο Δημιουργός του σύμπαντος κόσμου. Εμείς παρ’όλα αυτά κωφεύουμε και αρνούμαστε να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αγάπης μαζί Του.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας σημείωσε ότι αν δεν απομακρύνουμε το φαρισαϊσμό δεν θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τη θυσία του Χριστού για τη σωτηρία μας. Ας εγκαταστήσουμε μέσα στην καρδιά μας την αλήθεια και την αγάπη του Θεού, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.








Δεν υπάρχουν σχόλια: